Începe Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare

Începe Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare
person Horeca
access_time_filled

Hotelul Pullman din București găzduiește în perioada 13-16 martie a.c. Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare (World Congress of Culinary Traditions), manifestare organizată de Asociația Culturală Euro Est Alternativ în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism și World Association of Chefs Societies.

„La Congresul Mondial al World Association of Chefs Societies din Coreea de Sud, Daejeon 2012, organizația noastră a candidat alături de alte state membre pentru implementarea acestui proiect în România. În urma discuțiilor, țara noastră a fost aleasă să organizeze prima ediție a Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare la București. Am realizat acest demers pentru a pune în evidență gastronomia românească, preparatele noastre tradiționale și profesionalismul românilor. Cu ocazia acestui Congres se va publica prima Enciclopedie Mondială a Tradițiilor Culinare în care România va fi menționată oficial cu mai multe meniuri din toate regiunile istorice. La acestă ediție istorică vor participa delegații din 38 de state, iar România va avea 9 echipe regionale și 1 echipă militară”, se arată într-un comunicat al Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

congrestraditiiculinareromaniaOrganizarea Congresului

Sesiunile de prezentări

În cadrul Congresului, fiecare țară va fi reprezentată de către o echipă alcătuită din 3 bucătari: un bucătar va susține un discurs privind informațiile despre preparatele tradiționale din țara pe care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere…), iar ceilalți doi bucătari vor pregăti și prezenta preparate specifice bucătăriei lor. Prezentările lucrărilor se vor desfășura în sala New York a Hotelului Pullman.

Sesiunile practice

După susținerea lucrărilor în sala de ședințe, echipele vor realiza fizic meniul – fiecare preparat fiind expus pe un platou separat, iar cantitatea va reflecta gramajele pentru o singură persoană servită. Organizatorii vor pune la dispoziția invitaților mai multe bucătării, iar timpul de execuție va fi de 120 minute / echipă. Sesiunile practice se vor desfășura în sala World Trade Center.
Bilancia, una dintre cele mai importante companii din România ce activează în sectorul distribuției de utilaje și accesorii pentru industria ospitalității va pune la dispoziția participanților toate utilajele și accesoriile necesare realizării preparatelor.

Participarea României

România, țară gazdă, va fi reprezentată de către mai multe echipe – din fiecare regiune istorică: Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Bucovina, Moldova, Dobrogea și Echipa Militară a României.

Țări participante la congres

Albania, Arabia Saudită, Azerbaijan, Bosnia și Hertzegovina, Bulgaria, Canada, Cipru, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Finlanda, Grecia, Hong Kong, Japonia, India, Islanda, Israel, Italia, Liban, Malaezia, Macedonia, Malta, Mexic, Myanmar, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Singapore, Thailanda, Taiwan, Tunisia, SUA., Ucraiana, Ungaria, Uzbekistan. 

Competițiile culinare organizate în sala World Trade Center, atracțiile maxime pentru publicul spectator- măiestrie, artă, cunoaștere, performanță! (accesul publicului este liber)
1.  Campionatul Național de Pizza ” Etapa Muntenia
2.  Campionatul Național de Pizza ” Finala pe România
3.  Pizza Freestyle cu Master Chef Dan Leicu, campion mondial în anul 2012
4.  Concurs de torturi aniversare cu tematica „World Trade Center 20 de ani”
5.   Concursul Național de Paste
6.   Regal al artei culinare românești, competiție pentru bucătarii străini invitați să gătească rețete românești!

campionatpizzapullmanProgramul de activități:

Ziua 1, 12 martie:
Invitații vor ajunge în țară și vor fi preluați de la aeroport sau dintr-un punct prestabilit pentru a fi conduși spre locul cazării
Orele 18:00 ” înmânarea invitaților a mapelor și a echipamentelor de lucru
Orele 20:00 – deschiderea oficială a evenimentului în sala World Trade Center

Ziua 2, 13 martie:
Orele 9,00-11,00- sesiune de prezentări
Orele 11-11,30- coffee break
Orele 11,30- 14,00- sesiune de prezentări
Orele 14,00-15,00- prânz
Orele 15,00-18,00- sesiune de prezentări
Orele 9,00-18,00 – sesiune practică, sesiuni foto în paralel (acestea se vor desfășura în sala World Trade Center), Pizza Freestyle (Pizza Acrobatică), Campionat de Paste, sesiuni de degustări pentru public.
Orele 19,30- cina.

Ziua 3,14 martie:
Orele 9,00-11,00- sesiune de prezentări
Orele 11-11,30- coffee break
Orele 12,00 ” 15,00: Defilarea Națiunilor la Romexpo în cadrul Târgului de Turism al României
Orele 15,00- prânz
Orele 15,00-18,00- sesiune de prezentări
Orele 9,00-18,00 – sesiune practică, sesiuni foto în paralel  (acestea se vor desfasura se vor desfășura în sala World Trade Center), Pizza Freestyle (Pizza Acrobatică) cu Dan Leicu (singurul român care a câștigat titlul de Campion Mondial la Parma în anul 2012), Campionat de Paste, sesiuni de degustări pentru public
Orele 19,30- cina

Ziua 4, 15 martie:
Orele 9,00-11,00- sesiune de prezentări
Orele 11-11,30- coffee break
Orele 11,30- 14,00- sesiune de prezentări
Orele 14,00-15,00- pranz
Orele 15,00-18,00- sesiune de prezentări
Orele 9,00-18,00 – sesiune practică, sesiuni foto în paralel (acestea se vor desfasura se vor desfășura în sala World Trade Center), Campionatul Național de Pizza ” Etapa Muntenia și București, Campionat de Paste, sesiuni de degustări pentru public
Orele 19,30- cina

Ziua 5, 16 martie:
Orele 9,00-18,00- România văzută prin ochii străinilor- sesiune practică (competiție) și discuții interactive – preparatul românesc „mămăligă” realizat de invitații Congresului, „condimentat” cu părerile celor prezenți (ingredientele pentru realizarea preparatelor vor fi oferite de către Organizator), Campionatul Național de Pizza ” Finala pe România, Campionat de Paste, sesiuni de degustări pentru public ” toate momentele se vor desfășura în sala World Trade Center
Orele 19,00 – Gala Dinner (festivitatea de premiere a participanților, închiderea Congresului).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302