Industria HoReCa din Sibiu se pregătește pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Industria HoReCa din Sibiu se pregătește pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019
person Horeca
access_time_filled

 sibiuregiunegastronomica2019Reprezentanții hotelurilor, pensiunilor, ai restaurantelor si cafenelelor din județul Sibiu au participat joi, 21 iunie, la sediul Primăriei Sibiu, la o sesiune de consultări cu reprezentanții Consorțiului pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Scopul întâlnirii a fost acela de a pune bazele rețelei regionale HORECA pentru a comunica și concepe proiecte care să se înscrie în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Reprezentanților HORECA le-a fost prezentat mai întâi programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (SRGE 2019), cu scopul și obiectivele sale. Apoi, în cadrul întâlnirii s-au discutat și primele proiecte în jurul cărora rețeaua HORECA să se cristalizeze pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Unul dintre acestea este lansarea meniului numit “Cartea Gusturilor”, dedicat Programului SRGE 2019. Acesta va conține 5-10 feluri de mâncare pentru prepararea cărora se vor utiliza ingrediente locale. Felurile de mâncare vor fi însoțite în Cartea Gusturilor și de o poveste interesantă despre preparatul respectiv, fie că este vorba de o legătură în istoria zonei sau de ingrediente locale deosebite.

Un alt proiect pregătit de Consorțiu este lansarea unei aplicații dedicate programului. Aceasta va conține toate restaurantele din rețeaua SRGE, meniurile dedicate Programului și va oferi posibilitatea rezervărilor online a locurilor în restaurantele înscrise în rețea.

în 2019 se va lansa și o monedă locală, ca o metodă alternativă și inedită de plată în cadrul rețelei SRGE. Consorțiul va demara un concurs de idei pentru denumirea acestei monede locale.

“întâlnirea s-a încheiat cu dezbateri foarte constructive. Participanții au pus întrebări și au propus proiecte care să îmbogățească Programul, exprimându-și dorința de a se înscrie în rețea”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Consorțiul pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiul Media, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Județeană de Turism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302