Nestlé a ales primul VeggieChef din România, în cadrul unei provocări adresate chefilor din România

Nestlé a ales primul VeggieChef din România, în cadrul unei provocări adresate chefilor din România
person Horeca
access_time_filled

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a lansat o provocare Chefilor din România, în cadrul competiției VeggieChef. Cu această ocazie, a fost desemnat primul Chef care gătește după VeggiePorția, o metodă nutrițională pentru mese echilibrate pe bază de alimente de origine vegetală, prin care compania încurajează consumul acestor produse în cadrul unei diete sănătoase.

Alături de trei Chefi cunoscuți publicului larg pentru activitatea lor, ne-am propus să arătăm oamenilor cât de ușor poate fi să gătești preparate delicioase pe bază de plante. Aceștia au demonstrat în doar câteva minute că într-un astfel de meniu poți păstra forma, culoarea, savoarea, consistența, texturile și aromele îmbietoare prin imaginație și curaj în farfurie, pentru un stil de viață cât mai sănătos, iar produsele Garden Gourmet folosite ne-au permis să îmbinăm frumos ce e bun pentru noi cu ce e bun pentru planetă. Prin acest demers încercăm să oferim oamenilor opțiuni echilibrate și gustoase, încurajând creșterea consumului de alimente de origine vegetală în meniul de zi cu zi”, declară Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Proffesional South East Market.

VeggieChef 1

în căutarea primului VeggieChef, pe 15 iulie, la competiție au participat trei bucătari cunoscuți – Chef Cristian Șerb, Chef Bogdan Vandici și Chef Cristian Voicu – care au gătit doar cu ingrediente pe bază de plante și produse Garden Gourmet de la Nestlé, prezentate în avanpremieră. Ei au fost atent observați și notați de către un juriu format din Chef Ștefan Popescu, Dr. Laura Davidescu, nutriționist, și Ștefan Oprea, Președinte Institut Culinaire Disciples Escoffier România.

Nu degeaba se spune că sănătatea pornește din farfurie și este datoria noastră, a tuturor bucătarilor, să nu ne rezumăm doar la gustul și aspectul unei farfurii, dar și la conținutul nutrițional echilibrat al acesteia, adăugând un aport cât mai mare de alimente vegetale”, a declarat Chef Ștefan Popescu, membru al juriului VeggieChef.

Cei trei concurenți au folosit gama Nestlé iconică de produse vegetale, sub brandul Garden Gourmet. Gama Garden Gourmet cuprinde o varietate de produse care conțin 100% proteine vegetale și oferă o opțiune celor care doresc să includă mai multe produse pe bază de plante în alimentația lor.

Sub dizivia Nestlé Professional, Nestlé a lansat deja în sectorul out-of-home din România Garden Gourmet Sensational Burger, un produs vegetal bogat în proteine, având un conținut de 16.3 g de proteine și 4.4 g de fibre per porție.

Gama de produse Garden Gourmet va fi extinsă în 2021, conform cu angajamentul Nestlé de a oferi opțiuni alimentare mai sănătoase și mai sustenabile, brandul Garden Gourmet urmând să aibă o amprentă de carbon neutră până în 2022.

VeggieChef 2

Context

Alimentația este un element fundamental pentru un stil de viață echilibrat, ceea ce contribuie semnificativ la calitatea vieții, odată ce este identificată o variantă flexibilă, potrivită programului fiecărui om. Factori precum sănătatea sau dorința de a trăi cât mai sustenabil au un efect pozitiv asupra modului în care se fac alegerile privind meniul zilei.

Statisticile arată că 22,9% dintre europeni au adoptat un stil de alimentație flexitarian . Interesul pentru stilurile de alimentație bazate mai mult pe vegetale a crescut semnificativ în ultimii 5 ani în aproape toate țările europene, iar în România căutările online au crescut cu aproape 48%, potrivit reprezentanților Nestle.

Pentru a le veni în ajutor, Nestlé a propus o metodă nutrițională sub forma unei farfurii, pentru a-i ajuta pe cei care doresc să includă mai multe vegetale în alimentația lor și, în special, să crească aportul de proteine vegetale.

VeggieChef 4

VeggiePorția

VeggiePorția poate fi descărcată de pe siteul www.nestle.ro/veggieportia și reprezintă un ghid de cantitate, inspirație și diversitate. Farfuria arată proporțiile optime și combinațiile potrivite între diferite grupe de alimente pe bază de plante, astfel încât mesele vegetale să fie bine echilibrate și să furnizeze proteinele necesare. Farfuria este împărțită în trei segmente: 50% legume, 25% proteine vegetale din leguminoase, nuci și semințe, 25% produse din cereale integrale și cartofi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302