Parteneriat inedit PepsiCo şi faimosul bucătar Ferran Adria

Parteneriat inedit PepsiCo şi faimosul bucătar Ferran Adria
person Horeca
access_time_filled

Compania PepsiCo, una dintre cele mai mari companii de food&beverage din lume, anunță un parteneriat inedit cu Ferran Adrià, considerat „Cel mai Mare Bucătar al Lumii”. La baza colaborării stă dorința de a crea inovații culinare și de a învăța mai multe despre tendințele culinare.

adriaFerran Adrià, proprietarul faimosului restaurant El Bulli din Spania, numit cel mai bun restaurant din lume de 5 ori, de Restaurant Magazine, va sprijini compania PepsiCo în dezvoltarea unor noi metode și concepte creative de redefinire a produselor alimentare.

Acest parteneriat este rezultatul unei relații de succes, care datează din 2005, când expertiza bucătarului Adrià a influențat crearea brandului de supe reci de legume Alvalle al PepsiCo din Spania și, printre altele, uleiul 100% de măsline Lay’s Artesanas.

Ferran Adrià va împărtăși principii, metode, proceduri și tehnici creative din domeniul său, pentru a ajuta PepsiCo în conceperea unor noi varietăți de snack-uri, de opțiuni de mic-dejun și alternative de semipreparate. Marele bucătar va contribui la inspirația echipei de dezvoltare a produselor PepsiCo cu mostre, informații despre trenduri și percepții culinare din întreaga lume.

pepsiUnul dintre aspectele acestui parteneriat va fi explorarea artelor culinare cu scopul de a sprijini compania PepsiCo să își mărească portofoliul de produse mai sănătoase. Aceasta va include dezvoltarea ingredientelor care îmbogățesc gustul și a tehnicilor naturale de conservare, pentru a reduce utilizarea de grăsimi și ulei în produsele actuale, făcându-le astfel mai sănătoase.

Indra Nooyi, Președinte și CEO PepsiCo, a explicat că „PepsiCo are o reputație solidă în ceea ce privește inovarea in alimentație, iar acest parteneriat cu probabil cel mai bun bucătar din lume, ne va permite să venim cu noi idei și concepte creative. De asemenea, vom împărtăși propriile idei și principii creative dezvoltate de-a lungul istoriei noastre de 46 de ani, pentru a-l sprijini pe Ferran Adrià în misiunea sa de a crea o unitate de cercetare și un think tank gastronomic de talie mondială”.

„Este o onoare pentru noi toți, dar și o provocare, să colaborăm cu o companie de produse alimentare atât de importantă precum PepsiCo și, mai ales, cu echipele sale de Cercetare și Dezvoltare din întreaga lume. Este cu siguranță o experiență din care avem de învățat cu toții și de la care ne așteptăm să obținem rezultate interesante, în care El Bulli va pune la dispoziție cunoștințele sale tradiționale despre gastronomia la cel mai înalt nivel, dar și despre alte zone ale business-ului cu produse alimentare”, a spus Ferran Adrià.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302