Peroni Nastro Azzurro te invită să porneşti într-o călătorie a bunului gust

Peroni Nastro Azzurro te invită să porneşti într-o călătorie a bunului gust
person Horeca
access_time_filled

Pe 30 august, Peroni Nastro Azzurro a invitat publicul bucureștean să redescopere bucuria timpului petrecut alături de cei dragi, printr-o incursiune completă în gastronomia Italiei, un traseu culinar ideal pentru orice pasionat de bucătăria acestei țări. Live cooking show-ul, care a avut loc la Trattoria Bongiorno Lido, i-a ghidat pe oaspeți printre arome și ingrediente savuroase, prin regiunile Italiei faimoase pentru gastronomia lor. De la Emilia-Romagna, la Campania și Sicilia, toate zonele Italiei au fost parcurse într-o singură seară, într-o experiență care a încântat simțurile celor prezenți.

peroninastroazzuro

Chef Kevin Hill a avut grijă ca oaspeții să afle povestea fiecărui preparat și mai ales să pună la dispoziția acestora secretele cu ajutorul cărora pot să organizeze o seară perfectă, având ca sursă de inspirație arta italienilor de a fi gazde desăvârșite. Calătoria în lumea bunului gust creată de Peroni a debutat cu sardinele marinate care i-au introdus pe invitați în atmosfera Siciliei, prin arome de usturoi, ulei de măsline, oregano și lămâie.

Traseul pregătit pentru invitați a continuat cu midi în sos tomat, preparate după o rețetă autentică din Linguria, Puglia, o combinație savuroasă de midii, sos tomat, vin alb, usturoi, cu aromă delicată de busuioc. O altă zonă cheie a Italiei pentru orice gourmand în care invitații au fost purtați de preparatele servite a fost Calibria. Chef Kevin Hill a preparat pentru aceștia conquille arrabiata, și a demonstrat cum cantitățile perfecte de ulei de măsline, usturoi, sos de roșii, busuioc, pepperoncino și arta de a le combina stau la baza unei rețete desăvârșite.

Seara s-a încheiat prin servirea unui platou care a reunite cele mai gustoase ingrediente, printre care mozzarella, parmesan, parma ham, salam, anșoa, mortadella, fiecare dintre ele introducând oaspeții în cele mai frumoase regiuni ale Italiei ” din Campania, trecând prin Emilia Romagna, apoi prin Parma și ajungând până în Lombardia.

peroninastroazzuro2

Cromatica preparatelor a completat perfect decorul elegant, în care fiecare detaliu a fost pus la punct cu o atenție deosebită. Lumina caldă, aranjamentele florale și liniile rafinate ale decorului au alcătuit fundalul pe care, până târziu în noapte, au curs conversații însuflețite, inspirate de simplitatea și naturalețea stilului italian. Zâmbetele sincere și destinderea care se putea citi pe chipurile invitaților au fost dovezile călătoriei senzoriale de care toți cei prezenți s-au bucurat.

Călătoria în lumea bunul gust creată de Peroni Nastro Azzurro continuă în Buongiorno Victoriei din București pe 4 octombrie. Descoperă și tu arta ospitalității și bucură-te de savoarea unei mese în stil Italian, împreună cu cei mai apropiați prieteni, alături de Peroni Nastro Azzurro.


logo_Buongiorno    peroni

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302