Peste 2 milioane de litri de vin indisponibilizați în urma controalelor

Peste 2 milioane de litri de vin indisponibilizați în urma controalelor
person Horeca
access_time_filled

ilegatitativinuriPeste 2 milioane de litri de vin au fost indisponibilizați în urma unor controale efectuate de Poliția Română pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților comise în domeniul producerii și comercializării vinurilor și produselor viti-vinicole. Controalele au fost efectuate pe raza județelor Bacău, Buzău și Vrancea.

În perioada 1 – 2 aprilie a.c., sub coordonarea direcțiilor centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat verificări la 12 sedii sociale și puncte de lucru, aparținând a 5 agenți economici, se precizează într-un comunicat.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate, în vederea analizării în laborator, probe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societațile verificate, precum și documente.

Din cercetări, s-a stabilit că reprezentanții acestor agenți economici ar fi produs ori comercializat, din 2012 până în prezent,  peste 2.000.000 de litri de vin contrafăcut, sub diferite mărci. Aceste produse ar fi fost comercializate fie ambalate în sticle sau în recipiente de tip pet, fie vrac, către 75 de agenți economici din 12 județe.

Totodată, s-au efectuat cercetări cu privire la beneficiarii mărfurilor comercializate, precum și realitatea și corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, referitoare la aprovizionarea cu materii prime și materiale, în special struguri și recipiente pentru ambalarea produselor finite.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, estimat până în prezent, este de peste 4 milioane de lei.

La activități au participat și specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția de Inspecții Viti-vinicole și inspectori ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302