Pizza, noodles și shaorma, în topul preferințelor românilor care comandă online

Pizza, noodles și shaorma, în topul preferințelor românilor care comandă online
person Horeca
access_time_filled

preferinteculinareromaniGurmanzi și amatori de mâncăruri pe bază de carne, românii care comandă online mâncare se orienteză după bucătăriile internaționale. Potrivit platformei de comenzi de mâncare online foodpanda, peste 75% dintre comenzile înregistrate zilnic sunt pentru bucătării cu specific italian, chinezesc, libanez și turcesc.

Potrivit sursei citate, restaurantele care înregistrează cele mai multe comenzi sunt, în ordine, cele cu specific italian, chinezesc, libanez, turcesc și grecesc. În ceea ce privește felurile de mâncare care se află în top trei preferințe culinare, acestea sunt, în ordine, pizza, noodles și shaorma la farfurie, comandate, de cele mai multe ori, în jurul prânzului.

Mâncărurile 100% tradiționale sunt mai puțin căutate de către cei care își comandă online prânzul sau cina, iar cei care optează, totuși, pentru gustul românesc, aleg ciorbele de burtă sau de fasole, sărmăluțele cu mămăliguță sau papanașii.

Observăm că bucătăriile internaționale sunt ceva mai populare în București, unde și ponderea restaurantelor cu meniuri exotice este mai ridicată. Și în provincie se comandă foarte multă mâncare cu specific internațional, însă acolo mâncarea tradițională are o mai mare căutare, în special în Timișoara și Cluj-Napoca„, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit lui Bălăceanu, apetența românilor pentru bucătăria internațională este vizibilă și la nivelul numărului de restaurante listate pe platforma foodpanda, doar 15% din totalul acestora având specific 100% românesc.

În ceea ce privește sumele cheltuite de românii care comandă online de mâncare, cea mai mare comandă înregistrată până acum de foodpanda pentru mâncare internațională a fost înregistrată la prânz și a valorat aproximativ 900 lei, iar cea mai mare comandă pentru un meniu tradițional a fost înregistrată seara și s-a ridicat la circa 770 lei.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 250 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

Sursă foto: www.montibellasausagecompany.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302