Primul festival de Street Food din România începe astăzi la Cluj

Primul festival de Street Food din România începe astăzi la Cluj
person Horeca
access_time_filled

Cluj-Napoca găzduiește în perioada 7 – 10 iulie a.c. primul festival de street food din România. Iubitorii domeniului culinar sunt invitați la Cluj, în toate cele 4 zile, să se bucure de experiența Street Food Festival și de evenimentele pregătite de organizatori cu această ocazie. Aleea Stadionului va fi gazda primei ediții a acestui eveniment, menit să propună o nouă abordare a domeniului culinar.

streetfoodfestivalcluj

“Meniul” Street Food Festival va include rețete ingenioase pregătite de unii din cei mai renumiți bucătari de street-food din România și din afară. Așadar, pe Aleea Stadionului veți găsi de la rețete din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească și nemțească, la produse bio de luat acasă, uleiuri, gemuri, bucătărie mediteraneană și italiană. Toate bunătățurile vor putea fi servite alături de un vin de poveste, o bere artizanală și multe alte tipuri de răcoritoare oferite de partenerii festivalului.

Povestea Street Food Festival nu se încheie aici. Cei 50 de vendori vor fi acompaniați în bucătărie cu muzică bună și concerte spectaculoase pregătite în cadrul Festival Stage. De asemenea, amatorii de filme culinare sunt invitați în fiecare seară la Culinary Outdoor Cinema, iar cei mici sunt așteptați să se bucure de experiența street-food la Kids Zone. Chef Foa va găti alături de echipa Flavours pe 8 Iulie într-un decor impresionant la Dinner in White.

Am ajuns la debutul acestei prime ediții de Street Food Festival din România. Cluj-Napoca va fi gazda a peste 50 de vendori de mâncare de tip street-food și a peste 30 de activități ce se vor desfășura pe Aleea Stadionului în perioada 7 – 10 Iulie. Fie că vorbim de Culinary Cinema Outdoor, Festival Stage, Pop-up Market, Food Road sau Kids Zone, noi vă invităm să le parcurgeți pe toate, festivalul fiind unul cu acces liber. Așadar, weekend-ul acesta vă invităm să vă satisfaceți toate poftele culinare și să vă bucurați de o sumedenie de rețete ce provin din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemțească, mediteraneană și italiană. De la burgeri la pizza, arrosticini, porchetta, donuts, înghețată, churros și multe altele, la Street Food Festival le veți găsi pe toate. De asemenea vă invităm să luați acasă diferite produse bio, uleiuri și gemuri și să testați și bucătăria de street-food vegană. Pentru că se anunță a fi un weekend călduros setea va fi potolită cu bere artizanală, soiuri alese de vin și multe alte răcoritoare oferite de partenerii festivalului.”, declară Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

streetfoodcluj

Care este programul Street Food Festival?

Joi – 07.07.2016

Street Food Festival, eveniment prezentat de Home Garden, își deschide porțile pe 7 Iulie începând cu ora 12:00 cu live sessions oferite de artiștii invitați în festival. Notele muzicale vor fi asezonate cu primele preparate din festival care vor ademeni cu mirosul lor special toți gurmanzii. După ora 18:00 la Festival Stage vor urca pe scenă Essential Notes, Fish in Oil și JazzyBit, iar la Chill Zone, Teo de la Teo’s Kitchen așteaptă toți amatorii de bucătărie la o sesiune de Meet&Greet. Această sesiune va fi urmată de un Workshop de Craft Beer și de proiectarea filmului Cooking History. Seara se va încheia cu un burger excelent, o bere artizanală pe măsură și proiectarea UEFA EURO 2016 Semifinal.

Vineri – 08.07.2016

Cea de a doua zi de festival va debuta cu o sesiune de Meet&Greet alături de Chef Foa care va prezenta câteva din trucurile lui din bucătărie. Coloana sonoră a zilei de vineri va fi asigurată de Groove Salad, Dj Marwan, Balcony Players, Zombori, Koszia&The Hotshots și Blue Nipple Boy. La Chill Zone va continua cea de a doua zi din seria workshop-urilor de Craft Beer urmate de proiectarea unui scurt metraj, The Sacred Flavors of Sicily și a filmului Burnt.

Sâmbătă – 09.07.2016

Weekend-ul va începe la Street Food Festival la ora 10:00 cu Bookstory urmat de un workshop de Raw Vegan Food și de o serie de momente muzicale în compania Alex HG&Vamanu, DigitaLove, Kepler not Kopernicus, Le Minion&The Band, Cuantune și Helen. De asemenea, în aceeași zi publicul va putea asista și la un spectacol de dansuri Armene, Workshop de Craft Beer și proiectarea filmului Chef precedat de scurtmetrajele: Shabu-Shabu Spirit, Central Texas Barbecue și Food.

Duminică – 10.07.2016

Ultima zi a primei ediții de Street Food Festival se va încheia în forță alături de cei 50 de vendori, muzică bună oferită de: Gopo, Paul Socol, Marton Hangacsi, A-C Leonte, Lights Out și Vera Jonas Experiment. în Chill Zone publicul va putea participa la ultima serie din cadrul Workshop de Craft Beer și va putea viziona filmul Hundred Foot Journey. Festivalul se va încheia în compania finalei UEFA EURO 2016.
Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not împreună cu Asociația Management ++.

Mai multe detalii despre programul evenimentului găsiți pe www.streetfoodfestival.ro

Sursă foto: pagina de facebook a evenimentului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302