Primul Masterclass de Vinuri Grecești

Primul Masterclass de Vinuri Grecești
person Horeca
access_time_filled

Pe 27 mai a.c. a avut loc primul Masterclass de Vinuri Grecești, organizat de către Greka Terra, principalul importator de vinuri grecești de top și alte delicatese grecești în România și domnul Avram Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România. Evenimentul a avut loc Tasting Room By Ethic Wine (Floreasca, București).

La eveniment a fost invitat ca speaker principal unul dintre cei mai recunoscuți producători de vinuri din Grecia, domnul Stellios Boutaris de la Kir-Yianni Estate. Dl. Stellios Boutaris face parte dintr-o familie cu istorie de peste 140 de ani în domeniul vinului (Kir-Yianni Estate, Boutari). Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Greciei în România, și a Președintelui Camerei de Comerț Eleno-Române.

Aceste tipuri de evenimente sunt specializate pentru profesioniști (experți de vinuri, bloggeri, somelieri, publicații, distribuitori de vin). La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți de la revista de specialitate Vinul.ro, bloggeri de vin cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, somelieri, cum ar fi Președintele Organizației Somelierilor din România și reprezentanți ai Winetaste.ro, CEO al IWCB (International Wine Contest Bucharest), degustători privați și, de asemenea, reprezentanți ai pieței vitivinicole, cum ar fi CEO al Vinimondo și Vinibuoni.ro.

masterclassvinurigrecia

Înainte de începerea evenimentului participanții au avut posibilitatea de a degusta 20 de vinuri grecești diferite (roșu, rose, alb, retsina) din diferite locuri din Grecia (Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta), toate dintre ele cu recunoaștere internațională și o mulțime de premii la concursuri internaționale de vinuri.

Evenimentul a început cu un discurs de bun venit din partea domnului Vasilis Ioannou, care l-a introdus publicului pe domnul Boutaris. Cea mai importantă parte a evenimentului a fost o prezentare PowerPoint realizată de către dl. Stellios Boutaris, despre vinurile grecești, vița de vie și zonele viticole din Grecia. A fost o prezentare profesională, destinată persoanelor cu cunoștințe extinse despre vin. Ultima parte a fost cina (meniu cu patru feluri de mâncare), în timpul căreia au fost degustate și analizate șapte vinuri diferite (Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista și Samos Vin Doux). În timpul cinei participanții au avut ocazia de a degusta, de a comenta și de a primi răspunsuri la orice fel de întrebări legate de vinurile grecești.

Impresia generală a fost că Vinurile Grecești Noi sunt vinuri excelente, care ar trebui să fie reprezentate pe piața românească la fel ca pe toate celelalte piețe pe care sunt deja prezente.

După marele succes al acestui eveniment, Greka Terra (www.newgreekwine.ro) se angajează să continue în viitorul apropiat organizarea de evenimente similare, și nu doar pentru profesioniști.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302