Promovări în industria cafelei

Promovări în industria cafelei
person Horeca
access_time_filled

mariusmelesteu1Directorul General al Strauss Balkans (producătorul Doncafe și singurul jucător internațional care deține o fabrică de cafea în România), Marius Meleșteu a fost promovat în funcția de General Manager Strauss pentru Europa Centrală și de Sud. El va prelua operațiunile Grupului în România, Serbia și țările de export (Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Albania și Macedonia).

Numirea în funcție a intrat în vigoare din 1 februarie 2013, informează un comunicat de presă. Marius Meleșteu va raporta direct CEO-ului Strauss Coffee BV, Todd Morgan.

„Experiența ultimilor ani – în care am reușit să creștem operațiunile Grupului în România, în ciuda recesiunii care a atins și industria cafelei – mi-a arătat că regiunea Europei Centrale și de Sud ascunde numeroase provocări si oportunități. Sunt onorat si nerăbdător să lucrez alături de o echipă internațională care și-a dovedit deja pasiunea, abilitatea și eficiența. Este și un semn al încrederii acordate de către grupul Strauss, atât mie cât și echipei mele.” a declarat Marius Meleșteu cu ocazia numirii sale.

Regiunea Europei Centrale și de Sud este nou înființată în structura Strauss Coffee. În Europa Centrală și de Sud, Grupul Strauss are fabrici în România și Serbia și exportă în Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Albania și Macedonia. Regiunea dispune de 2 fabrici moderne cu o capacitate de producție totală de peste 30.000t/an și are mai mult de 500 de angajati, adresându-i-se unei piețe totale de 52 milioane consumatori cu preferințe similare în consumul de cafea.

Despre Strauss Balkans

Strauss, producătorul Doncafe și singurul jucător internațional care deține o fabrică de cafea în România, este cel mai important producător local de cafea, fiind prezent de 17 ani pe piața locală. Sub umbrela Doncafé, compania și-a construit un portofoliu larg de produse, pentru a satisface toate preferințele și nevoile consumatorilor. Gama de produse Doncafé include produse din toate categoriile de cafea: cafea prăjită și măcinată, cafea instant, cafea boabe și specialități de cafea (mixuri). Brandurile se adresează atât României cât și Bulgariei și Moldovei. 

Despre Grupul Strauss

Grupul Strauss este o companie internațională listată la bursă, cu peste 70 de ani de experiență în domeniu. Grupul este activ pe 5 continente, deține sute de mărci și are circa 14.000 de angajați. Strauss Coffee este a 4-a companie producătoare de cafea din lume în ceea ce privește achizițiile de cafea verde, iar în ultimii 7 ani s-a remarcat drept unul dintre producătorii de cafea cu cea mai rapidă ascensiune. Activitățiile Strauss Coffee se axează pe categoria de cafea prăjită, măcinată, dar și alte produse complementare de cafea, produse care vin ca o soluție pentru piața AfH (Away-from-Home), hoteluri, restaurante, cafenele și servicii de cafea pentru birou.Compania este unul dintre jucătorii principali ai piețelor de cafea din Europa Centrală și de Est, Brazilia sau Israel și se clasează pe locul 1 sau 2 în majoritatea piețelor în care operează.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302