PROVINO revine la Cluj

PROVINO revine la Cluj
person Horeca
access_time_filled

Aflat la a doua ediție la Cluj-Napoca, Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO va reuni în perioada 14-17 martie a.c. actori importanți din industria vinului și domenii conexe acesteia, companii, producători, importatori și distribuitori de vinuri, segmentul HoReCa, degustători de vinuri și somelieri. Evenimentul este organizat de ABplus Events și va avea loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

afisprovinocluj

Festivalul PROVINO este conceput sub forma unui eveniment expozițional în jurul căruia a fost creată o rețea de activități conexe care promovează cultura vinului. Programul PROVINO 2013 cuprinde evenimente dedicate atât publicului larg, cât și publicului specialist. Printre evenimentele ediției din martie, de la Cluj-Napoca, se numără:

•    Școala Vinului
Oferă participanților ocazia de a învăța tainele vinului și de a-și descoperi talentele ascunse în arta Degustării. „Studenții” vor fi purtați pe meleagurile aromelor și gusturilor de trainer autorizați care îi vor ajuta să aprecieze diferențele subtile dintre tipurile de vin și le vor oferi posibilitatea de a urma cursuri practice și teoretice de introducere în lumea vinului. Aceștia vor învăța cum să aprecieze un vin bun dar și tehnici de servire și asociere a vinului cu mâncarea, iar la final vor primi diplome de participare.

•    Wine Masterclass&Tasting
Eveniment de excepție pentru România, în cadrul festivalului PROVINO, un Master of Wine va susține un masterclass de vinuri. Frank Smulders, unul dintre cei doar 300 de Masters of Wine din lume, și wine director al Puhringer Group va susține în cadrul Festivalului PROVINO un masterclass pe o temă de interes pentru iubitorii de vin.

franksmulders

•    Degustări de vin

Sesiunile de degustări a câte 60 de minute fiecare oferă participanților posibilitatea unică de a-și delecta simțurile cu unele dintre cele mai deosebite vinuri autohtone. În grupuri de maxim 30 de persoane, vizitatorii vor fi însoțiți de somelieri într-o călătorie inedită pe tărâmul gusturilor aparte, în compania a până la 6 sortimente de vin.

•    PROVINO Evening Events sunt evenimente de socializare și networking adresate consumatorului final pe segmente diferite de vârstă și educație. PROVINO Evening Events adaugă un plus de ingrediente programului de zi al festivalului, prin concerte live de muzică jazz, vernisaj expoziție de artă, demonstrații culinare, happeninguri.

Mai multe informații despre PROVINO, găsiți pe site-ul evenimentului cluj.provino.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302