ProWein, 25 de ani de succes în industria vinului și a băuturilor spirtoase

ProWein, 25 de ani de succes în industria vinului și a băuturilor spirtoase
person Horeca
access_time_filled

La 25 de ani de la prima sa ediție, ProWein este astăzi cel mai mare târg de vinuri și băuturi spirtoase de la nivel mondial, reunind, în luna martie a fiecărui an, în Düsseldorf (Germania), cei mai relevanți specialiști din domeniu: de la vinicultură și producția de băuturi, până la importatori, comercianți, specialiști din gastronomie și întreaga industrie a ospitalității.

PESTE 6700 DE EXPOZANÈšI DIN 61 DE ÈšĂRI LA EDIÈšIA DIN 2019

încă de la debutul său, în anul 1994, ProWein a prezentat lumii un concept unic, punctele sale forte fiind oferta extraordinar de bogată și copleșitoarea varietate a băuturilor ce pot fi trecute în revistă, degustate, contractate și folosite ca sursă de inspirație pentru propria afacere.

La ediția din 2019, care se va desfășura în perioada 17-19 martie, se vor prezenta peste 6.700 de expozanți din 61 de țări, în total fiind prezente peste 300 de podgorii și regiuni specifice de producție.

proweineditia2019

Secțiunile ProWein 2019 sunt, în ordinea numerelor halelor alocate: Overseas, Spain, Portugal, France, Germany, Italy, Europe, Austria, Greece, Spirits.

în plus, sunt organizate zone speciale din care amintim: Tasting Area by Mundus Vini, Fizzz Lounge, Champagne Lounge și, desigur, secțiunea „Same but different” – o adevărată scenă a “vedetelor” băuturilor artizanale, cu o selecție de 50 de producători de Craft Spirits, Craft Beer și cidru, foarte populară în rândul vizitatorilor din categoriile bartender, gastronomie/restaurante, bloggeri și jurnaliști de specialitate.

De asemenea, un punct forte al ProWein îl constituie programul bogat de evenimente, care vor avea loc atât la standurile expozanților, cât și la ProWein Forum. Evenimente speciale, seminarii și masterclass-uri vor oferi know-how și inspirație participanților și vor scoate în evidență tendințele care impactează industria.

VIZITATORII HORECA BENEFICIAZĂ DE O ATENÈšIE SPECIALĂ

O categorie aparte de vizitatori, cărora organizatorii ProWein reușesc să le faciliteze rapida orientare în multitudinea de expozanți și secțiuni și le oferă zone speciale de interacțiune și demonstrații este cea de barista și sommelieri.

De asemenea, întregul sector HoReCa se bucură de o atenție specială, târgul reflectând tendințele piețelor și pe acelea ce privesc consumului de vinuri și băuturi spirtoase, și, mai recent, consumul așa-numitelor Craft Drinks.

proweinmartie2019

PILONII SUCCESULUI PROWEIN

Potrivit organizatorilor ProWein, trei factori au stat la baza succesului acestui târg, factori care au rămas constanți de-a lungul anilor. Primul factor îl constituie faptul că prezența la ProWein este limitată strict la profesioniștii din industria vinului și a băuturilor spirtoase, cu focus pe retail și restaurante.

ProWein este rezervat exclusiv publicului de specialitate: comercianți – en gros sau retaileri, importatori de vinuri, băuturi spirtoase și accesorii pentru promovare, prezentare și servire, companii din domeniul gastronomiei și, mai general, din întreaga industrie a ospitalității. Spectrul vizitatorilor este întregit la fiecare ediție de firme din sfera serviciilor conexe și de producători care nu au ajuns încă în etapa de participare ca expozanți, precum și de bloggeri și așa-numiții Wine writers. Toți vizitatorii trebuie să dovedească că activează în domeniu pentru a putea intra la târg!

Un alt factor care a contribuit la succesul ProWein este faptul că acesta este organizat de unul dintre cei mai experimentați organizatori de târguri din Germania, Messe Düsseldorf. De asemenea, poziția centrală a Messe Düsseldorf oferă o infrastructură excelentă și asigură – având în vedere că târgul nu se desfășoară într-o regiune viticolă – un statut neutru târgului.

fairprowein2019

ROMâNIA, PREZENÈšĂ CU TRADIÈšIE LA PROWEIN

Participarea românească la ProWein este una pe măsură: 27 de producători s-au prezentat la ProWein 2018 pentru a beneficia de cea mai bună platformă de promovare către piețe de pe 5 continente – două companii cu standuri individuale, 10 în pavilionul național organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri (APEV) și 15 în pavilionul național organizat de Romanian Wine Promotion Association. Alți patru au rămas pe lista de așteptare pentru ediția din 2019.

De asemenea, ProWein atrage și un număr semnificativ de vizitatori din România. Peste 300 de profesioniști din țara noastră au participat în 2018, în calitate de vizitatori, la târgul de la Düsseldorf.

Specialiștii interesați să participe la ediția din 2019 a celui mai mare târg de vinuri și băuturi spirtoase din lume își pot achiziționa biletul online, de pe site-ul ProWein, secțiunea Vizitatori – Registration&Tickets.

Articol scris de Diana Sbârcea, pentru ediția 91 a revistei Horeca România, în ediția 91 a revistei Horeca România. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302