Răzvan Ungureanu a câștigat campionatul de barista Starbucks România 2018

Răzvan Ungureanu a câștigat campionatul de barista Starbucks România 2018
person Horeca
access_time_filled

Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, și-a desemnat campionul barista Starbucks România 2018, Răzvan Ungureanu. Răzvan a participat în finala desfășurată pe parcursul a patru ore la Starbucks Reserve din București, alături de alți cinci artiști ai cafelei Starbucks din toată țara.

castigatorcampionatstarbucks

Descoperirea universului cafelei este una dintre activitățile Starbucks cele mai importante și mai captivante. Se pune astfel accent pe locul de proveniență al cafelei, o relație corectă cu fermierii, prepararea băuturii perfecte și experiența din cafenele, având în același timp grijă să li se cultive partenerilor, barista Starbucks, pasiunea pentru cafea.

Partenerii cei mai determinați și dornici să învețe sunt invitați să devină maeștri în arta preparării cafelei, Coffee Masters. După ce au terminat cursul de formare, ei câștigă dreptul de a îmbrăca foarte apreciatul șorț negru. Aceștia nu sunt doar barista cu capacități foarte bune de relaționare cu clienții și carismatici, dar reprezintă și modele demne de urmat pentru alți parteneri și susținători ai excelenței în cafea.

Pe parcursul a patru probe, cei șase finaliști ai Campionatului de Barista Starbucks România 2018 și-au demonstrat îndemânarea în tehnica de preparare a artei în cafea, Latte Art, faimosul desen în cappuccino cu spumă fină de lapte. în cadrul probei Signature Drink, participanții au creat propria rețetă a unei băuturi pe bază de cafea, folosind doar ingredientele pe care le aveau la dispoziție. La această probă juriul format din barista Starbucks cu experiență a apreciat creativitatea și personalitatea fiecărui artist.

Emoțiile au fost și mai mari în cadrul celei de-a treia probe, Coffee Tasting, când participanții au prezentat în fața juriului o degustare profesională a unei cafele la alegere, argumentând și interpretând procesul de preparare, de alegere a cafelei, mirosurile pozitive sau negative obținute. Ultima probă, sesiunea de Personal Q&A, a reprezentat, de fapt, un interviu prin care juriul le-a verificat cu atenție cunoștințele despre cafea, dar și dedicarea, capacitatea de prezentare și abilitatea de a interacționa cu clienții.

campionatstarbucks

Legătura mea cu cafeaua m-a făcut să îmi doresc să învăț din ce în ce mai multe despre această lume fascinantă și să pot transmite clienților tot ceea ce reprezintă experiența și expertiza Starbucks. Nu este vorba doar despre acest campionat sau despre recunoaștere„, a declarat Răzvan. „Pasiunea noastră, ca parteneri Starbucks, este condusă de aceeași dragoste pentru cafea pe care o au toți colegii noștri. Emoțiile dinaintea competiției, pregătirile, interacțiunea cu membrii juriului au făcut această zi de neuitat”, a continuat campionul barista Starbucks România 2018.

Campionatul de barista organizat de Starbucks recunoaște astfel meritele partenerilor implicați și dovedește faptul că un barista nu doar pregătește băutura pentru fiecare client, ci este un pasionat și un profesionist care a transformat cafeaua într-un stil de viață.

Organizăm acest campionat la nivel mondial pentru a sărbători ceea ce fac partenerii noștri în fiecare zi și pentru a le recompensa cunoștințele, îndemânarea și dedicarea în ceea ce privește cafeaua”, a declarat Karol Zuradzki, Director Regional Starbucks România, Bulgaria și Sebia. „Aceștia au astfel șansa de a-și demonstra pasiunea pentru cafea și de a-și arăta priceperea. Ne bucurăm să vedem că avem mulți parteneri talentați.”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302