Românii cheltuiesc mai mult decât bulgarii și ungurii pe mâncare comandată online

Românii cheltuiesc mai mult decât bulgarii și ungurii pe mâncare comandată online
person Horeca
access_time_filled

Suma medie cheltuită de românii care comandă online de mâncare pe foodpanda.ro, cea mai mare platformă online de food ordering de România, a crescut până la 15,5 euro, cu 50% mai mare decât cea cheltuită de ungurii care comandă mâncare în valoare de 10,5 euro pe foodpanda.hu,  și cu 20% euro mai  mare față de cei 12,8 euro cheltuiți de bulgari pe mâncarea comandată online de pe foodpanda.bg.

Românii sunt peste vecinii din Ungaria și Bulgaria inclusiv la numărul de comenzi de mâncare plasate de pe smartphone, prin aplicația mobilă foodpanda. Dacă în România, peste 60% din numărul total de comenzi zilnice sunt mobile, în Bulgaria  ponderea comenzilor din aplicație este de 55%, iar în Ungaria de 40%.

„Avem destul de multe lucruri în comun cu vecinii noștri, inclusiv când vine vorba de preferințe și obiceiuri culinare. Nu putem să nu observăm, însă, că, deși din punct de vedere economic atât noi cât și bulgarii suntem la un nivel mai scăzut decât vecinii din Ungaria, stăm mai bine, atât la nivelul comenzii medii plasate, dar și la capitolul mobilitate. Iar asta arată că românii își cunosc foarte bine preferințele, apreciază mâncarea de calitate și își eficientizează la maxim timpul și acțiunile, folosindu-se de smartphone-ul din buzunar”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Ca și preferințe culinare și obiceiuri de consum, vecinii din Ungaria au un comportament similar cu al românilor, „vârful” comenzilor fiind înregistrat în jurul prânzului, începând cu ora 12:00, și aceștia preferând, ca și noi, pizza și mâncarea chinezească.

Bulgarii, pe de altă parte, comandă mai degrabă seara, cea mai aglomerată perioadă înregistrandu-se în jurul orelor 19:30, iar cel mai comandat preparat în Bulgaria este supa de pui.

În ceea ce privește cea mai mare sumă cheltuită pe mâncare comandată online, aceasta s-a ridicat, în România,  la circa 170 euro, pentru mai multe sortimente de pizza comandate la birou pentru o petrecere aniversară. În cazul vecinilor, în Bulgaria cea mai mare sumă s-a ridicat la circa 265 euro, pe o comandă realizată de echipa pierzătoare a unui turneu de fotbal de amatori.

Ungurii sunt peste români si bulgari când vine vorba de suma maximă plătită, aceasta ridicându-se la 325 euro, pentru o comandă de sushi realizată la o petrecere corporate de Crăciun.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 300 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați și Sibiu, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302