S-a lansat ‘Transylvanian Barista Academy’, o nouă școală de barista

S-a lansat ‘Transylvanian Barista Academy’, o nouă școală de barista
person Horeca
access_time_filled

Doi antreprenori din Târgu Mureș au lansat luna aceasta un nou proiect în lumea cafelei – „Transylvanian Barista Academy”, prin intermediul căruia doresc să le ofere iubitorilor de cafea posibilitatea de a se pregăti pentru meseria de barista.

Școala oferă cursuri de pregătire și specializare în meseria de barista, în special celor care sunt la început de drum în această meserie, managerilor de cafenea, dar și nespecialiștilor – persoane care vor să afle mai multe despre particularitățile cafelei și ale băuturilor diverse pe bază de cafea. în plus, școala poate organiza prezentări și workshopuri pentru companii.

scoalabaristatargumures

Fondatorii Transylvanian Barista Academy sunt Dorin Ogleja și István Zsigmond, absolvenți ai facultății ‘Petru Maior’ din Târgu Mures, specializarea Științe Economice. Dupa absolvire, ambii au trecut prin experiența multinationalelor, unde au activat aproape un deceniu.

înclinația către antreprenoriat și plăcerea pentru cafeaua de calitate au mers mână în mână în viața lor. Așa a luat naștere Office Caffe, în urmă cu 4 ani, un brand prin care și-au propus încă de la început să creeze posibilitatea ca cei care lucrează full time la birou să aibă acces la cea mai buna experiență a cafelei.

Tot ei au lansat și primul Coffee Bike din Târgu Mureș. Bicicleta a luat parte la proiecte sociale, ca ‘Breakfast for bikers’, proiect unic în țară, dar a bucurat și simțurile studenților de la UMF Târgu Mures și a celor care au întâlnit bicicleta la celelalte evenimente unde a fost prezentă.

Dorin și István lansează acum un nou proiect, Transylvanian Barista Academy, prin intermediul căruia doresc să pună la dispoziția tuturor iubitorilor de cafea posibilitatea de a atinge excelența în domeniu prin acumulare de noi cunoștințe teoretice și practice. Li s-a alăturat în demersul lor trainerul Laurențiu Ștefan, al cărui capital de cunoștințe și experiență va fi pus la dispoziția viitorilor cursanți. Laurențiu este dublu campion național barista în 2013 și 2014. Având peste 10 ani de experiență în domeniul cafelei, este în prezent trainer și consultant de business pentru cafenele și prăjitorii de cafea.

scoalabaristatransilvania

Despre cursurile TBA

La trainingurile TBA, cursanții vor obține elementele de bază cu modulul ‘Barista Basic’, vor deprinde tehnica desenelor în cafea la trainingul de ‘Latte Art’ și vor învăța despre metodele alternative de preparare a cafelei și procesul de râșnire în cursul intitulat ‘Brewing & Grinding’.

Cafeaua este pe locul al doilea în comerțul mondial și e băutura care ne acompaniază în fiecare dimineață și pe parcursul zilei, așadar ne aflăm într-o industrie competitivă și foarte dinamică. La TBA, un adevărat ‘laborator’ de preparare a cafelei prin toate metodele disponibile în prezent, participanții la curs vor afla cum pot să facă performanță în meseria lor, să își fidelizeze clienții și să aibă parteneri de business mulțumiți.

Spațiul este gândit special pentru a dezvolta aici programe educative, care să stimuleze imaginația și creativitatea bariștilor, a personalului calificat din industria horeca, cu scopul de a crește standardul de calitate al meseriei și al produselor pe bază de cafea.

De ce este necesară o academie dedicată cafelei?

Fiind cel mai important tabiet al omului modern, cafeaua a devenit un partener în viața noastră de fiecare zi. Academia își propune să crească nivelul de înțelegere al consumatorilor și preparatorilor de cafea, prin împărtășirea noilor tehnici de preparare și degustare a cafelei. învățând ce gust trebuie să aiba cafeaua, vom ințelege și dacă aceasta a fost preparată corect. Preparând o cafea bună și folosind cele mai moderne tehnici și ustensile, bariștii contribuie la dezvoltarea acestui domeniu.

Ca orice meserie ce se ocupă de prelucrarea unui produs care nu crește la noi în țară, meseria de barista necesită o înțelegere foarte bună a termenilor de specialitate și practică zilnică. Există o diversitate excepțională de soiuri de cafea și metode de preparare, astfel că a apărut necesitatea unui loc dedicat acestui domeniu, un spatiu specializat în care informațiile sunt asimilate mai bine și oferă, sub îndrumarea noastră, siguranță și încredere celui care le folosește.

Până la urmă, ceea ce este special în această meserie e faptul că pregătirea teoretică și practică se îmbină cu arta de a binedispune oamenii și de a le oferi doza de energie zilnică”, au declarat fondatorii și trainerul academiei Transylvanian Barista Academy.

Sursă foto: pagina de Facebook Tranylvanian Barista Academy / Photo: www.bereczky.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302