Se caută cei mai buni barista din România

person Horeca
access_time_filled

regionalabaristatimisoaraScae România caută cei mai buni barista din România, în cadrul celei de-a cincea competiții regionale de barista, care va avea loc în perioada 31 ianuarie – 3 februarie, la Timișoara. Pasionații de cafea sunt așteptați la competiția de la Iulius Mall să concureze sau doar să savureze preparate pe bază de cafea de cea mai bună calitate, realizate de unii dintre cei mai buni barista din România.

Evenimentul se va desfășura începând cu data de 31 ianuarie, de la ora 10.00, în zona de food court de la etajul 1 a Iulius Mall. În zilele de 31 ianuarie și 1 februarie, toți concurenții se vor putea pregăti pe mașinile de competiție La Spazziale, pe data de 2 februarie începând cu ora 11.00 se va desfășura competiția de barista, iar pe data de 3 februarie se va desfășura concurs și demonstrații de latte art, începând cu ora 11.00, au anunțat organizatorii.

Potrivit SCAE România, Campionatul Național de Barista va avea loc în București, în perioada 28-30 martie 2013, după finalizarea tuturor competițiilor regionale. Programul competițiilor regionale rămase se va modifica, astfel, după competiția de la Timișoara (31 ianuarie ” 3 februarie), va avea loc regionala de la Craiova (14 – 17 februarie 2013), urmată de regionala de la Iași (21 ” 24 februarie).

concursbarista

„Workshopuri pe regulamentele competițiilor, pregătire la stațiile de lucru ca și în anii trecuți, posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a face schimb de experiență cu alți competitori, posibilitatea de a degusta cafea de specialitate și de a învăța metode de preparare noi sunt doar câteva din punctele pe care ni le dorim să le atingem în acest nou șir de evenimente.”, afirmă organizatorii pe site-ul propriu.

Campionii naționali din ultimii trei ani sunt volutari și vor face parte din echipa care va colabora cu SCAE România pentru realizarea acestor obiective.

Scae România este Asociația de Cafea de Specialitate din România afiliată la Asociația Europeană de Cafea de Specialitate și are ca scop principal promovarea culturii cafelei și a preparării ei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302