Se deschide TriestEspresso Expo 2012

Se deschide TriestEspresso Expo 2012
person Horeca
access_time_filled

Cel mai important târg business2business dedicat exclusiv industriei cafelei espresso, TriestEspresso Expo își deschide mâine porțile pentru specialiaști, în Trieste, Italia și reunește 230 de expozanți din peste 20 de țări. Organizatorii au anunțat că târgul va primi vizitatori din 85 de țări, care vor fi aduși în Trieste în urma unui parteneriat cu Lufthansa, transportatorul oficial al evenimentului.

espresso

TriestEspresso Expo reunește toți jucătorii din lanțul de aprovizionare: producători de echipamente și aparate pentru espresso și prăjirea cafelei, utilaje pentru prelucrare, ambalare și etichetare, cești și accesorii, producători de cafea verde, importatori, distribuitori ș.a.. Evenimentul este organizat o dată la 2 ani, de Aries, o agenție înființată de Camera de Comerț din Trieste, și se adresează profesioniștilor din industria cafelei din întreaga lume.

Ediția din acest an se desfășoară la Montebello Exhibition Centre, în perioada 25 – 27 octombrie și va fi ultima care se va desfășura în această locație au subliniat organizatorii, care au anunțat totodată că ediția din 2014 va fi organizată la Trieste Maritime Station. Viitorul amplasament va ajuta evenimentul să se dezvolte și mai mult, potrivit organizatorilor.

„Trieste deține poziția numărul 1 ca principalul port pentru importul de cafea, iar TriestEspresso este un eveniment cheie care confirmă încă o dată că Trieste este capitala mondială a cafelei espresso”, a subliniat Președintele Associazione Caffè Trieste ” Massimiliano Fabian.

targcafea

Programul târgului este extrem de bogat. „Vizitatorii pot participa la o serie de workshop-uri certificate susținute de Speciality Coffee Association Europe (SCAE), organizate pentru prima oară în Trieste, iar participanții vor beneficia de trainguri specializate pe subiecte precum degustare de cafea, latte art sau green cofee”, a declarat și Patrizia Andolfatto, Director Aries.

De asemenea vor fi organizate mai multe competiții pentru barmani – Mitteleuropean Barista Open și semifinalele Café Bartenders Italian Championship. În plus, o serie de evenimente vor fi organizate în cafenele locale, pentru a implica localnicii și turiștii să se se implice în această celebrare a cafelei espresso de calitate, au mai anunțat organizatorii. 

Mai multe informații despre eveniment găsiți AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302