Sheraton Bucharest Hotel are un nou Pastry Chef

Sheraton Bucharest Hotel are un nou Pastry Chef
person Horeca
access_time_filled

Cu o experiență de 10 ani în industrie, Thomas Huit, la doar 26 de ani, este din luna septembrie, noul Pastry Chef al hotelului de cinci stele Sheraton Bucharest Hotel.

Născut, crescut și format chiar în patria produselor de patiserie, Franța, în Paris, Thomas Huit va avea ca principal obiectiv în perioada imediat următoare reîmprospătarea și îmbogățirea liniei de produse Centro Sweets și nu numai, cu noi accente de gust și design modern, inspirate în mod special din arta patiseriei franceze.

pastrychefsheraton

Thomas Huit și-a început parcursul profesional în această industrie foarte competitivă încă de la vârsta de 16 ani, odată cu înscrierea la un liceu profesional de profil din Paris, iar după absolvire și-a continuat specializarea practică și teoretică la cele mai bune școli, beneficiind de suportul educațional și practic al unora dintre cei mai mari specialiști ai patiseriei tradiționale.

în cadrul hotelului Concorde Lafayette, actualul Hyatt Regency Paris Étoile, unul dintre cele mai mari hoteluri din Paris, și-a obținut cu success certificarea CAP în arta culinară, iar în cadrul celebrului Institut Culinar Lenôtre (CIL) din Paris, sub îndrumarea și inspirația oferită de profesioniști reputați precum Chef Francis Grosse, Chef Jean Moysan, Chef Cedric Gavoille și-a însușit și mai multe din tainele și din rafinamentul artei tradiționale a patiseriei franceze.

Crescut și educat în arta patiseriei tradiționale franceze a descoperit ulterior inspirația patiseriei moderne prin care a reușit să împrumute produselor sale nu doar echilibrul și rafinamentul gustului, ci și armonia prin formă și aspect. Secretele patiseriei moderne le-a descoperit în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de servicii de catering din lume, Dalloyou, unde sub mentoratul renumitului Pastry Chef, Yann Briss și-a însușit noi tehnici de armonizare a gusturilor și de stilizare a produselor de patiserie-cofetărie. Pentru Thomas Huit a urmat apoi obținerea diplomei BTM Patisserie în cadrul competiției Meilleur Ouvrier de France, și apoi începerea unei cariere de Pastry Chef, în cadrul Hotelul Lutetia din Paris, un restaurant cu stele Michelin 1 * unde a condus echipa de patiserie a hotelului.

în cadrul Centro Sweets de la Sheraton Bucharest Hotel, Pastry Chef Thomas Huit va încerca să ofere prin produsele sale, un nou mix al tradiției patiseriei franceze, recunoscute în întreaga lume pentru rafinamentul său, și gustul modern, natural, păstrând bineînțeles noile tendințe în arome și design din industrie.

îmi doresc să ofer clienților Centro Sweets o reinterpretare a gustului și formelor pentru produsele excelente oferite până acum dar și să aduc câteva noi accente de gust, inovație și aspect în produse noi care vin să completeze deja gama de produse preferate de clienții noștri.” a declarat Thomas Huit, noul Pastry Chef al Sheraton București.

Linia de patiserie Centro Sweets va fi împrospătată cu sortimente noi, inovative, cu arome fine și savoarea patiseriei franceze clasice, cu infuzii de gusturi naturale, moderne. Sub semnătura lui Thomas Huit vor fi create si noi linii de produs, adaptate noilor tendințe și cerințelor pieței locale, de la produse fără zahăr, produse de patiserie, precum și produse de sezon care vor capta savoarea unor ingrediente specifice diferitelor perioade ale anului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302