Studiu: 47% din românii majori consumă bere de sărbători

Studiu: 47% din românii majori consumă bere de sărbători
person Horeca
access_time_filled

Un studiu efectuat la solicitarea Asociației „Berarii României” de către compania de cercetare de piață Gfk România a evidențiat faptul că 47% din românii cu vârsta peste 18 ani consumă bere în perioada sărbătorilor de iarnă.
Studiul a investigat totodată și motivele care stau la baza consumării variantei fără alcool a celebrei băuturi. Astfel, 35,8% din consumatorii de bere fără alcool aleg această băutură pentru a putea conduce mașina.

bere2

Rezultatele privind motivațiile de consum ale berii fără alcool vin să completeze campania lansată la începutul lunii decembrie de Asociația Berarii României, prin care li se reamintește șoferilor români să nu se urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice. Lansată sub sloganul „Cedează volanul când bei!”, campania a avut sprijinul Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române și de cel al Consiliului Național al Audiovizualului.
Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.048 persoane, bărbați și femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost 28 octombrie – 17 noiembrie. Rezultatele studiului sunt reprezentative pentru populația României cu vârsta peste 18 ani.
Consumul de bere din România înregistrat pentru primul semestru al anului 2011 s-a menținut la același nivel atins în perioada similară a anului trecut, de 8 milioane de hectolitri.
labereÎn prezent, 99% din cantitatea de bere consumată în România este asigurată din producția internă, industria berii generând în total un număr de 96.400 locuri de muncă, atât în unitățile de producție, cât și în sectoare adiacente precum retail, industrie ospitalieră, furnizori și distribuitori.
Asociația „Berarii României” a fost înființată în anul 2004. Membrii actuali sunt cinci dintre cei mai mari producători de bere din România: Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, United Romanian Breweries și Ursus Breweries, cărora li s-au alăturat, începând cu 2011, cei mai importanți producători de hamei și malț – Asociația Producătorilor de Hamei din România și Soufflet Malț România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302