Un bucătar sârb reprezintă Europa de Est în finala S.Pellegrino Young Chef

Un bucătar sârb reprezintă Europa de Est în finala S.Pellegrino Young Chef
person Horeca
access_time_filled

stefanbarcaAflată pentru prima oară în România, competiția S. Pellegrino Young Chef l-a ales pe sârbul Stefan Barca pentru a reprezenta Regiunea Europei de Est în marea finală a competiției care se va desfășura în luna iunie a.c. în Milano. România a găzduit săptămâna trecută Finala pe Regiunea Europa de Est a competiției S. Pellegrino Young Chef 2015.

„Sarcina de a alege un câștigător nu a fost una ușoară, însă Chef Stefan Barca a reușit să spulbere competiția, fiind ales pentru a reprezenta Regiunea Europei de Est, apropiindu-se și mai mult de șansa de a câștiga marele premiu în finala S.Pellegrino Talent Awards, care va avea loc în Iunie 2015 în Milano, pe durata Expo Milan 2015. Chef Stefan Barca și creația sa culinară Who Killed The Bambi au reușit să devanseze 9 competitori ai regiunii, datorită stilului unic și de înaltă clasă reflectat în rezultatul final”, se arată într-un comunicat.

„Mă simt onorat să particip la una din cele mai bune competiții din lume destinate tinerilor bucătari. M-am bucurat de fiecare minut al acestei semifinale alături de alți 9 Chefi și mai ales membri ai juriului excelenți. Sunt foarte mândru să reprezint Europa de Est la S. Pellegrino Young Chef  Competition în Milano”, a declarat Chef Stefan Barca.

Competiția locală S. Pellegrino Young Chef s-a desfășurat în două etape majore: competiția efectivă între participanți derulată la Centrul de Pregătire în Gastronomie Metro Militari și evenimentul S. Pellegrino Young Chef Dinner Gala ce a avut loc într-o atmosferă distinsă în cadrul Le Club. În cadrul competiției, fiecare bucătar a dezvăluit cultura culinară gourmet a țării sale, printr-o demonstrație de forțe în care talentului personal, imaginația și personalitatea singulară a fiecărui participant au jucat un rol definitoriu.

„Faza locală a S. Pellegrino Young Chef Competition a fost o experiență foarte vie și foarte încântătoare, încât toți concurenții au demonstrat bune competențe în bucătărie și au reușit să realizeze feluri de mâncare unice. Acest lucru arată cum oamenii pasionați și talentați pot crea experiențe excepționale prin intermediul artei culinare gourmet. Suntem fericiți că am găsit omul cel mai bun din regiunea Europei de Est și așteptăm cu nerăbdare finala, ridicând ștacheta în domeniul bucătăriei profesioniste în tot acest timp. Fără îndoială S. Pellegrino, marca lider mondial a apelor carbogazoase, este un suporter adevărat al culturii culinare în jurul lumii, iar această competiție, împinge mai departe măiestria tinerilor bucătari cu talente de excepție”, a declarat Luca Antonelli, Business Development South-East Europe and Mediterranean S. Pellegrino.

Primul Chef român din juriul prestigioasei competiții culinare, S.Pellegrino Young Chef Competition 2015 Chef Florin Dumitrescu a jurizat etapa locală a concursului, alături de alți doi Chefi, Jerzy Pasikowski din Polonia și Jiri Stift din Cehia.

În ziua competiției, Chef Florin Dumitrescu a mărturisit: „Mă bucur nespus de mult că România a putut fi gazda unui asemenea concurs și mă bucură și mai mult faptul că încet, dar sigur, România devine o țară cu un cuvânt de spus în lumea gastronomiei mondiale. Toți concurenții, cei zece tineri bucătari din Europa de Est, printre care și cei doi reprezentanți ai țării noastre, au demonstrat creativitate, gust rafinat, folosind tehnici noi, dar și cele de bază, pentru a veni în fața noastră, a juraților, cu preparate spectaculoase. M-au impresionat atât prin talentul lor, cât și prin faptul că știu cât de important e ca un preparat să fie, pe lângă o experiență culinară, și o creație care spune o poveste. Iar câștigătorul Stefan Barca, a demonstrat mai bine decât oricine acest lucru”.

Marele trofeu al competiției se va disputa între finaliștii celor 20 de regiuni, în perioada 25-27 iunie 2015, la Milano. În cadrul finalei, vom descoperi preparatele de referință ale tinerilor Chefi și creațiile vestimentare inspirate de acestea. Juriul internațional va desemna marele câștigător S.Pellegrino Young Chef 2015, iar iubitorii bucătăriei și ai modei prezenți în cadrul evenimentului vor selecta „Cel mai bun cuplu Chef – Designer 2015” – în luna martie 2015.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302