UNWTO organizează primul Forum Mondial dedicat Turismului Culinar

UNWTO organizează primul Forum Mondial dedicat Turismului Culinar
person Horeca
access_time_filled

Gastronomia și turismul sunt aliați naturali și se consolidează reciproc. Multiplele legături dintre gastronomie și turism precum și oportunitățile pentru o cooperare mai strânsă între cele două domenii vor fi explorate în cadrul primului Forum Mondial dedicat Turismului Culinar organizat de UNWTO – Organizația Mondială a Turismului, în colaborare cu Basque Culinary Center (Donostia-San Sebastián, Spania, 27-28 aprilie 2015).

Primul Forum Mondial dedicat Turismului Culinar va oferi o platformă valoroasă pentru un schimb de experiențe, sporind astfel înțelegerea fenomenului de turism culinar și modul în care se poate gestiona cu succes acest segment al turismului aflat în creștere la nivel mondial, se precizează într-un comunicat al Organizației Mondiale a Turismului.

forumturismculinar

Subiecte precum conceptul de turism culinar, tendințe actuale, legăturile dintre gastronomie și brandingul turistic vor fi dezbătute cu experți internaționali printre care fostul bucătar, autor de cărți și personalitate TV Anthony Bourdain, Directorul Executiv al World Food Travel Association Erik Wolf și renumitul bucătar spaniol Pedro Subijana.

Evenimentul va cuprinde de asemenea mai multe workshop-uri unde participanții vor avea oportunitatea să interacționeze mai de aproape cu specialiști din domeniile food și turism din întreaga lume și să învețe mai multe despre branding, strategii și factori cheie de succes pentru destinațiile de turism culinar, printre alte subiecte.

Gustarea preparatelor locale a devenit o parte esențială a experienței de călătorie, și ca atare gastronomia oferă o oportunitate vitală de a îmbunătăți oferta turistică și de a stimula dezvoltarea economică în destinații din întreaga lume, nu în ultimul rând în comunitățile rurale. Am încredere că acest forum va consolida în continuare capacitatea turismului culinar de a crea locuri de muncă la nivel local și de a stimula interesul în patrimoniul cultural tradițional„, a declarat Taleb Rifai, Secretarul General al UNWTO.

Sursă foto: medicaltourisminkeralaindia.wordpress.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302