Vinurile din România, Bulgaria și Serbia, promovate la Blue Week Festival

Vinurile din România, Bulgaria și Serbia, promovate la Blue Week Festival
person Horeca
access_time_filled

promovarevinuriDanube Competence Center, clusterul din Serbia, finanțat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupă de promovarea turismului de-a lungul Dunării, organizează Blue Week Festival – o săptămână de evenimente cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării -, în cadrul căruia vor fi promovate vinuri din zona Dunării inferioare, inclusiv din România.

Evenimentele din cadrul Blue Week Festival vor avea loc în Bulgaria, Serbia și România, unde vor fi organizate expoziții, degustări de vinuri, curse de biciclete și activități în aer liber, se arată într-un comunicat. 

Evenimentul are loc anual și își propune să promoveze noi atracții pentru turiști și pentru localnicii din țările de pe Dunărea Inferioară. Anul acesta, Asociația Travel Focus este partener în organizarea evenimentului din zona Ruse.

Activitățile din cadrul evenimentului

Evenimentul se va desfășura pe parcursul unei săptămâni, începând cu data de 27 iunie. Acesta va cuprinde o degustare de vinuri în Ruse, Giurgiu, Comana și Dobrogea unde vor participa micii producători de vinuri din zonele care se află pe ruta Împăraților Romani și Drumul Vinului de pe Dunăre.

Se dorește astfel promovarea la comun a vinurilor din zona Dunării Inferioare, scopul fiind acela de educație a pieței și a potențialilor consumatori din țările dezvoltate cu privire la calitatea vinurilor din România, Bulgaria și Serbia, mai puțin cunoscute în țările din vestul Europei, dar multe dintre ele foarte apreciate.

De asemenea, un alt eveniment, Bike Fest, va avea loc în România (la Drobeta Turnu Severin) și în Serbia la Kladovo pe data de 28-29 iunie și este dedicat pasionaților de ciclism care vor să descopere trasee noi.

Expoziția Blue&Wine

Expoziția face parte din cadrul Festivalului Blue Week și este organizată a doua oară  în zona Ruse, Bulgaria. Punctul central al evenimentului va fi degustarea de vinuri, unde participanții vor avea ocazia să deguste vinuri din 12 regiuni producătoare. Expoziția va avea loc sâmbătă 27 iunie, iar organizatorii au pregătit vizitatorilor un program special, după cum urmează:

10.00 – 11.30: „Do it for the Danube”  (o inițiativă realizată în parteneriat cu un ONG din Bulgaria, de conștientizare a importanței protecției mediului și a Dunării)
13.00 – 13.30:  Ceremonia de Deschidere a Expoziției Blue & Wine 
14:00 – 18.00:  Expoziția Blue & Wine, în zona Dohodno Zdanie din Ruse
11.00  – 18.00:  „Roman Market” la Castelul Roman Sexaginta Prista din Ruse.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.BlueWeek.org

Sursă foto: www.argophilia.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302