Vinurile românești se promovează la “London Wine Fair”

Vinurile românești se promovează la “London Wine Fair”
person Horeca
access_time_filled

promovarevinuriromaniaPaisprezece producători de vinuri românești participă la cea de-a 35-a ediție a târgului internațional London Wine Fair, care are loc la Londra, în perioada 18-20 mai 2015.

În pavilionul național, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) și cu sprijinul BPCE Londra, pe o suprafață de 91 mp, își prezintă produsele următoarele societăți românești: AGRICOLA STIRBEY, ALCOVIN, AMB WINE COMPANY, AVINCIS VINURI, CRAMA CEPTURA, DOMENIUL COROANEI SEGARCEA, HALEWOOD WINES, MERA COM INTERNATIONAL, OSTROVIT, SENATOR PRODIMPEX, VIILE BUDUREASCA, SCHWAB AGRO PROD, VITIS METAMORFOSIS, WINE PRINCESS.

Salonul prezintă ultimele inovații din industria vinurilor și este împărțit în mai multe secțiuni: cea a producătorilor, a importatorilor și distribuitorilor, a presei, PR-ului și a mass-mediei, a designului de ambalaj, logistica, training și consultanță. Pe tot parcursul târgului, vor avea loc degustări de vinuri, seminarii și conferințe, având ca temă principală cerințele din sector și prezentarea oportunităților de piață.

Oamenii de afaceri români prezenți la târg au avut încă din prima zi numeroase întâlniri cu asociații de profil, firme de distribuție, atât din Marea Britanie și din alte țări europene, precum și cu reprezentanți ai presei de specialitate, creându-se reale posibilități pentru creșterea exporturilor pe această piață și pentru identificarea unor noi oportunități de atragere de investiții în țara noastră.

Unul din obiectivele participării românești la ediția din acest an a târgului îl constituie creșterea vizibilității brandurilor din industria vinurilor din România, mărci deja recunoscute pe piețele importante ale lumii. Majoritatea firmelor participante au fost prezente constant la manifestări din acest domeniu, vinurile expuse se înscriu în cerințele internaționale și respectă condițiile de fabricație, de design și prezentare, iar activitatea de promovare se va derula pe tot parcursul expoziției.

Participarea la unul dintre cele mai importante târguri din industria de vinuri și băuturi alcoolice aduce un extraordinar beneficiu producătorilor români, iar experiența acumulată în competiția cu țările recunoscute în domeniu va sprijini firmele din țara noastră să stabilească colaborări pe terțe piețe.

La ediția din acest an a târgului internațional London Wine Fair, sunt așteptați peste 11.000 de vizitatori exclusiv comercianți și 750 de producători din 40 de țări, care urmează să testeze mai multe de 10.000 de soiuri de vinuri din toate colțurile lumii.

Participarea firmelor românești la evenimentul de la Londra are loc în cadrul programului de susținere și promovare a exportului cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export, prin care se caută identificarea unor noi oportunități de afaceri pentru producătorii români și, în același timp, realizarea diversificării geografice și structurale a ofertei românești de export.

În anul 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale româno-britanice a fost de 3.487,7 milioane Euro, în creștere cu 6,32%. Exportul românesc în Marea Britanie a însumat 2.153,4 milioane Euro, în creștere cu 6,09%. Excedentul balanței comerciale a României cu Marea Britanie a fost de 819,1 milioane Euro.

Exportul de vinuri românești în Marea Britanie a crescut cu 10% în anul 2014, comparativ cu situația anului 2013.

Sursă foto: www.wasabicolorado.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302