WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA

WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA
person Horeca
access_time_filled

wineupfairclujÎn perioada 26-29 martie 2015 va avea loc prima ediție WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA, un eveniment care deschide noi porți către lumea fascinantă a vinului, aducând cultura vinului mai aproape de profesioniști, pasionați și consumatori.

„OAMENI. VINURI. PASIUNE. ELEGANÈšĂ. PROFESIONALISM”

Structurat în mai multe secțiuni WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA răspunde cerințelor tuturor vizitatorilor fiind conceput ca o platformă integrată și interactivă de promovare, comunicare și educare.

În clădirea Casinoului din Parcul Central Cluj-Napoca, vizitatorii pot să deguste vinurile celor mai buni producători din România: Davino, Corcova Roy & Damboviceanu, Petro Vaselo, Avincis, Nachbil, Liliac, Oprișor, Crama Gîrboiu, Gramma, Vinca, Crama Rătești, Crama La Salina, Villa Vinea, Cramele Recaș; dar și vinuri aparținând Gitana Winery din Republica Moldova sau selecția internațională a importatorului Happy Wines.

WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA „O AVENTURĂ CULTURALĂ”

Una dintre preocupările constante ale organizatorilor o constituie educarea și atragerea publicului larg mai aproape de cultura vinului și cea gastronomică; astfel, pe parcursul zilelor de desfășurare a târgului se vor organiza cursuri și masterclass-uri, diverse ateliere de comunicare și evenimente conexe.

WINEUP® MASTERCLASS a doua secțiune a târgului se va desfășura în Restaurantul Chios și aduce în atenția publicului selecții de șampanie și vinuri, prezentate de nume recunoscute la nivel internațional și național:

Martina Illek – Brand Ambasador Moet & Hennesy vă invită să intrați în lumea șampaniei cu „Moet & Chandon The Worlds most loved Champagne”, degustare de: Moet Brut Imperial, Moet Rose Imperial, Moet Nectar Imperial, Moet Vintage Blanc, Moet Vintage Rose

Caroline Gilby – Master of Wine UK, care în ultimii ani a studiat îndeaproape vinurile Europei de est și implicit ale României prezintă „The New Face of Romanian Wine and its place in the World of Wine”, vinurile degustate reprezentând selecția ei de vinuri preferate din România.

Luca Maroni: autorul „Anuarului celor mai bune vinuri Italiene”, prezintă metoda proprie de degustare împreună cu o selecție de vinuri italiene „Piacevolezza del vino”. Anul trecut împreună cu Marius Iosif, asistentul său, au prezentat prima ediție a Anuarului celor mai bune vinuri românești.

Valeriu Cotea, Profesor doctor la USAMV Iași și Președinte al Comisiei de Oenologie OIV aduce în atenția asistenței tehnologiile de obținere a vinurilor speciale „De la tehnologii speciale la vinuri speciale” degustând vinuri de desert, vinurile de Porto, Sherry si Marsala.

Kormos Zoltan pasionat de vinuri, are nivelul 3 WSET și e la un examen distanță de nivelul Diploma WSET va clarifica concepte ca: perlant, petiant, spumos, spumant, frizante, șampanie, prossecco, cava, sekt într-o degustare comparativă „Incursiune in lumea vinurilor efervescente”

Ioana Bidian Micu fondatoarea Artvinium, organizator Wine Up Fair in Transylvania, având 15 ani de experiență în domeniul viti-vinicol, prezintă „Vinurile Transilvaniei „,  o incursiune în istoria, tradițiile, soiurile și aromele Transilvaniei.

targwineupfaireditiaI

WINEUP® FAIR FOR YOUTH, cursurile de inițiere în degustarea, servirea și asocierea culinară a vinului, manifestări care sunt înscrise în proiectul  in Cluj-Napoca 2015 European Youth Capital se desfasoara la City Plaza sala Veneția, participanții având posibilitatea să se familiarizeze și să deguste vinuri din selecția Wine Up.

WINEUP® WORKSHOP în colaborare cu Asociația Ciorchin inițiază ateliere de fotografie de produs cu temele: „3 sticle in 3 povești” ,”Vin și preparate culinare”, susținute de către Radu Sălcudean.

WINEUP® IN THE CITY, cum gastronomia nu putea să lipsească din acest eveniment, serile îmbină gastronomia și vinul în restaurantele partenere:

Restaurantul Via: Cină Gastronomică Moet prezentată de către Martina Illek
Bistro Corso: cină bistrologică cu Vinurile Transilvaniei
Camino – Bring your own Bottle
Crush Bar – selecția Wine Up, degustare și bufet tradițional
Crama La Salina, singura cramă din județul Cluj își deschide porțile într-un cadru festiv la restaurantul Sarea în Bucate, Turda.
City Plaza, restaurantul Marco Polo cină gastronomică

Într-un centru cultural cu tradiție în România, cultura vinului își găsește ușor locul în orașul Cluj-Napoca alături de multiplele forme de artă promovate în festivaluri cu renume.

Vă invităm la WINEUP® FAIR IN TRANSYLVANIA din 27-29 martie, de la 10.00 la 19.00, să participați la un eveniment care creează tradiție și care va fi organizat anual la cele mai înalte standarde și tendințe internaționale. Vrem împreună, să punem Clujul pe harta târgurilor internaționale de vin„, afirmă organizatorii evenimentului într-un comunicat.

Pentru mai multe detalii vizitați www.wineup.ro sau contactați organizatorii pe email office@wineup.ro

Sursă foto dreapta sus: www.wineup.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302