Zeci de restaurante, hoteluri, wine bars și patiserii participă la “Fête de la Gastronomie”

Zeci de restaurante, hoteluri, wine bars și patiserii participă la “Fête de la Gastronomie”
person Horeca
access_time_filled

gastronomiefranceza2Peste 30 de locații din București sărbătoresc gastronomia franceză în perioada 26 septembrie – 3 octombrie a.c., în cadrul evenimentului „Fête de la Gastronomie”, organizat de Camera de Comerț Franceză în România, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Ubifrance. Restaurante, baruri și patiserii s-au alăturat acestei prime ediții, oferind publicului meniuri speciale, degustări și promoții.

Brunch-uri, meniuri speciale vor fi pregătite în restaurantele: Teatro (Novotel), La Veranda și Citronelle (Crowne Plaza), Brasseria Corso (Intercontinental), Ici et La, Vienna Lounge și JW Steakhouse (JW Marriott Bucharest Grand Hotel), Barbizon și La Galette (Pullman World Trade Center Bucharest).

Degustări de brânză, patiserie, dulceață, vin îi așteaptă pe consumatori într-un cadru festiv pregătit de: Bistrot Voila, Camara, Number Wine, Pain Plaisir, Les saveurs d’Yveline.

Oferte promoționale la o varietate de produse frantuzești și vinuri vor fi propuse de: Abel’s Wine, B-Winegrower, Bistrot Francais, La Comtesse de Barry, Corks Cozy Bar, La Fourchette, Rue du Pain, Ethic Wine, Eat Etc., SmartDrinks.

3 actori de referință, Carrefour, Cora și Metro organizează o serie de evenimente dedicate gastronomiei. Cora pregătește o atmosferă pariziană autentică – Raioanele se vor transforma în monumente cunoscute din Paris, pe care clientul le poate admira și de unde poate cumpara delicatese frantușești.

fetedelagastronomie2014Metro propune clienților produse specifice frantuzești și îi așteaptă să regăsească aromele din hexagon în magazinele sale.

Carrefour invită consumatorii să deguste o întreagă gamă de delicatese franțuzești la prețuri atrăgătoare, de la vinuri la patiserie, de la brânzeturi până la produse non-food.

Sărbătoarea va fi completă în timpul Porților deschise de la Institutul Francez din 27 și 28 septembrie, unde vor avea loc proiecții de filme, ateliere, conferințe și degustări gastronomice.

Această primă ediție din România a manifestării Fête de la Gastronomie are ca obiectiv punerea în valoare a gastronomiei franceze. Inițiată în Franța în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această inițiativă dorește să valorizeze produsele de la sămânță la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum și toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte. „Fête de la Gastronomie” s-a răspândit și la nivel internațional, pentru a promova produsele franțuzești atât în rândul experților, cât și în rândul publicului larg.

Sursă foto drepta sus: www.theepochtimes.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302