Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria solicită măsuri anti-criză

Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria solicită măsuri anti-criză
person Horeca
access_time_filled

BHRAPreședintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria (BHRA), Blagoy Ragin solicită guvernului să implementeze măsuri anti-criză, subliniind că gradul anual de ocupare a hotelurilor din Bulgaria este de 20%, transmite agenția Novinite.

Într-un interviu acordat pentru Postul Național de Radio din Bulgaria (BNR), acesta a pledat pentru introducerea de vize cu intrări multiple pentru turiștii vorbitori de limbă rusă și turcă și pentru alocarea a 1% din veniturile din sectorul turistic promovării externe.

„Dacă se introduc vize cu intrări multiple pentru o perioadă de 5 ani pentru turiștii vorbitori de limbă rusă și turcă și dacă 1% din veniturile din sectorul turistic merg către promovarea externă, numărul de turiști din aceste țări este așteptat să crească anual cu 10% în următorii cinci ani”, a declarat președintele BHRA.

„Dacă vom obține ajutor pentru publicitate și vize, am putea obține un grad anual de ocupare de 30%, scopul nostru fiind de cel puțin 40%. Dacă vom reuși să ajungem la 40% prin promovare externă și facilitarea vizelor, acest lucru înseamnă că vom dubla veniturile din turism, cifra de afaceri precum și numărul de vizitatori în 5 ani „, a explicat Blagoy Ragin.

Ragin a făcut clar faptul că 80% din turiștii ruși preferă vacanțe de mare, adăugând ca aceștia au fost de asemenea interesați de vizitarea mănăstirilor din Bulgaria, a stațiunilor de ski și stațiunilor balneare. Acesta a precizat că un turist a lăsat în jur de 1000 – 5000 euro în economia Bulgariei în timpul șederii. Ragin a notat de asemenea că un total de 350.000 de ruși dețin proprietăți în Bulgaria.

Președintele BHRA a explicat că turiștii turci sunt interesați de stațiunile de iarnă din Bulgaria. Acesta a mai spus că datele preliminare au indicat o creștere de 4-5% a numărului de turiști pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în acest sezon.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302