Bariştii români vor merge la Maastricht şi Bogota

Bariştii români vor merge la Maastricht şi Bogota
person Horeca
access_time_filled

Bariștii români vor merge la Maastricht și Bogota

Majoritatea împătimiților de cafea spun că aroma acesteia este esența tuturor simțurilor. Dar „nu există numărătoare pentru simțuri”, zice un vechi proverb. Oricum,  percepția asupra cafelei diferă de la un individ la altul. Plăcerea savurării unei cafele este o experiență vastă și interesantă pentru fiecare dintre noi.

barista scae 2011_67

A face cafea este o îndemânare. A bea cafea este un ritual. Cafeaua este o artă. Artă în care s-au întrecut, săptămâna trecută, 30 dintre cei mai talentați bariști din țara noastră în cadrul Campionatului Național de Barista.  Au fost aleși trei câștigători, ce vor reprezenta România la campionatele mondiale care vor avea loc la începutul lunii iunie în Bogota, respectiv la sfârșitul lunii iunie la Maastricht.

barista scae 2011_69

A fost o competiție strânsă. Emoții. Teamă. Surprize. Nerăbdare. Au fost trei zile grele, incitante, aromate cu cafea.  Trei zile în care bariștii și-au testat limitele, s-au întrecut unii pe alții, au plâns, au râs, au învățat unii de la alții și au promis că anul viitor vor fi mai curajoși.

Câștigătorii competiției naționale din acest an sunt:

Scae_MG_9961

Locul 1 WBC – Mihai Panfil  – va concura pentru România, în Columbia la Bogota în perioada 2-4 iunie 2011.

Locul 1 Latte Art – Paul Ungureanu  – va concura pentru România, în Olanda, la Maastricht în perioada 22-24 iunie 2011.

Scae_MG_9992

Locul 1 Coffee în Good Spirits (Irish Coffee) – Floriana Vlaicu – va concura pentru România, în Olanda, la Maastricht în perioada 22- 24 iunie 2011.

Costurile deplasării echipelor României la Campionatele Mondiale din Columbia și Olanda vor fi suportate de SCAE România, cu ajutorul partenerilor Metro Cash & Carry, Philips România și Muller Dairy.

Scae_MG_0050

SCAE România – organizație nonprofit, a fost înființată în România, la începutul anului trecut, cu scopul de a promova cultura cafelei și o piață corectă. De asemenea, asociația își propune educarea tuturor lucrătorilor din acest domeniu – barista, manageri sau proprietari de cafenele.

Detaliile privind regulamentele competițiilor și mai multe informații veți găsi pe site-ul www.scaeromania.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302