Barmani de top din industria ospitalităţii vin la „De Kuyper Cup”

Barmani de top din industria ospitalităţii vin la „De Kuyper Cup”
person Horeca
access_time_filled

Barmani de top din industria ospitalității din țara noastră vor participa în perioada 14-15 septembrie la concursul național „De Kuyper Cup”, organizat de compania Heinrig Distribution – distribuitorul mărcii De Kuyper în România (unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice la nivel internațional).
Adresată barmanilor profesioniști, competiția se axează pe 2 categorii specifice industriei: „mixology” și „flair”. Cei selectați în concurs trebuie să-și demonstreze cunoștințele, originalitatea și îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate sau cunoștințele lor în tehnici de working și exhibition flair.

cup

În prima zi a competiției, 14 septembrie, cei prezenți vor putea urmări etapa „Masters of the Mix”, unde fiecare concurent va crea o rețetă originală de cocktail. Aceasta va conține cel puțin un produs De Kuyper și o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, gin, tequila). Pentru proba finală, fiecare va avea la dispoziție câte 8 minute pentru prepararea unui cocktail original, pe care îl va prezenta și verbal juriului.
15 septembrie este ziua dedicată finalei „Masters of Flair”. În această zi, concurenții trebuie să preparare câte 2 băuturi folosind tehnici de working și exibition flair într-un interval de 5 minute. Cele două băuturi sunt Peach Tree Tonic și Amaretto Caipi. Proba finală va fi doar pentru cei mai buni barmani de flair, care se vor confrunta pentru premiul cel mare – 800 Euro.
show3Invitați speciali la concursul De Kuyper Cup România 2011 sunt două personalități din industria ospitalității: Arno van Eijmeren și Nicolas Saint-Jean. Primul este un trainer cu o vastă experiență în mixologie. A îndrumat peste 3000 de barmani din întreaga lume în arta „mixologiei” și a creat numeroase rețete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. Din 2007, Arno van Eijmeren este ambasadorul mărcii De Kuyper.
Nicolas Saint-Jean este expert în bartending flair, a câștigat numeroase competiții internaționale. Cei doi vor fi prezenți în cele două zile pentru a le arăta finaliștilor ce reprezintă industria ospitalității, dar vor și juriza. Concursul se va desfășura la Freddo Lounge din centrul istoric al Bucureștiului.
Despre De Kuyper
Cu peste 300 de ani experiență, De Kuyper Royal Distillers este încă o afacere de familie, dar și una dintre cele mai de renume companii la nivel mondial. De Kuyper este unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice la nivel internațional și oferă o gamă de 36 de lichioruri de bar apreciată la nivel mondial. Astfel, în fiecare an sunt produse peste 50 de milioane de sticle, iar experții companiei sunt peste tot în lume pentru a le oferi celor din industria ospitalității noi idei creative pentru gama proprie de cocktail-uri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302