Campionatele regionale de barista din 2012 la start

Campionatele regionale de barista din 2012 la start
person Horeca
access_time_filled

Prima competiție de anul acesta ce va avea loc la Arad, în perioada 20-22 martie, la Hotel Continental Arad, va fi precedată de un seminar despre cafea. Competiția din Timișoara va avea loc în incinta Iulius Mall – în prima zi vor avea loc antrenamente pentru competiție, iar sâmbată și duminică competițiile propriu-zise.

ScaeRegionale1
Campionatele regionale din acest an se vor desfășura după cum urmează: Competiție Arad – 20 – 22 martie 2012/Hotel Continental; Competiție Timișoara – 23 – 25 martie 2012/Iulius Mall; Competiție Craiova – 30 martie – 01 aprilie 2012.
Acest șir de evenimente dorește să crească numărul consumatorilor de cafea prin informații corecte și prin promovarea unor rețete preparate corect. Campionatele de Barista au ca scop creșterea calitatii serviciilor în domeniul horeca, prin ridicarea standardelor preparării produselor pe baza de cafea în România.

Scae2-Cluj
Scae1SCAE România organizează campionatele regionale de barista în toate regiunile țării, cu scopul de a descoperi cei mai talentați preparatori de cafea din România și de a crea comunități ale iubitorilor de cafea. O dată cu aceste campionate de barista, iubitorii de cafea și nu numai vor putea asista la seminarii pe diverse teme legate de piața de cafea, degustări de cafea, prezentări de produse, noutăți, informații venite în ajutorul celor de lucrează în piața de cafea.
Competițiile se împart în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art și Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). Pentru etapa națională se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.
Scae România este Asociația de Cafea de Specialitate din România afiliată la Asociația Europeană de Cafea de Specialitate, și are ca scop principal promovarea culturii cafelei și a prepararii ei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302