Centre spa, hoteluri sau restaurante, invitate să susțină “Global Wellness Day”

Centre spa, hoteluri sau restaurante, invitate să susțină “Global Wellness Day”
person Horeca
access_time_filled

România sărbătorește anul acesta, pentru a doua oară, “Global Wellness Day” – Ziua internațională a “stării de bine”. Global Wellness Day este un fenomen social care se desfășoară anual la nivel global, în a doua sâmbătă a lunii iunie, misiunea principală a acestuia fiind promovarea unui stil de viață sănătos și a stării de bine. în 2016, Global Wellness Day are loc în data de 11 iunie, iar centre spa și wellness din întreaga țară, dar și hoteluri sau restaurante sunt invitate să participe la acest eveniment.

gwd2

Ce înseamnă Global Wellness Day

Global Wellness Day înseamnă o zi care îți poate schimba viața. O mișcare socială, o filozofie integrată care dovedește că la sănătate și stare de bine se ajunge prin schimbări mici, care pot fi adoptate imediat. Proiectul își are originile în Turcia și a fost demarat pentru prima oară în 2012, când a stârnit interesul promotorilor din întreaga lume. Astfel, Global Wellness Day a devenit o sărbătoare recunoscută și validată internațional de către voluntari și organizații de pe tot mapamondul.

Anul trecut, Global Wellness Day a avut loc pentru prima oară și în România, la inițiativa Larisei Marinică, International Spa Speaker & Judge, cu peste 13 ani de experiență la activ. în 2016, proiectul îi va fi predat Ioanei Marian, fondatoarea proiectului despreSpa.ro, cea mai complexă platforma wellness din România. Ioana activează în lumea spa de peste 6 ani și se află în contact permanent cu majoritatea centrelor de relaxare și persoanelor care profesează în acest domeniu.

Am început deja pregătirile pentru Global Wellness Day, urmează să detaliem planurile alături de reprezentanții care ni se vor alătura în proiect și să transformăm data de 11 iunie în cea mai relaxantă zi a anului!”, a declarat Ioana Marian, noua ambasadoare Global Wellness Day în Romania.

Ce se întâmplă de Global Wellness Day

Activitățile depind în mare parte de promotorii care aleg să se alăture proiectului. Aceștia vor planui diverse activități legate de relaxare, iar tot ce se va întâmpla de Global Wellness Day trebuie să reprezinte o „miniatură” a elementelor care constituite wellness-ul: meditația, sportul, alimentația echilibrată și lista poate continua. Astfel, în 11 iunie 2016, cele mai multe centre spa vor avea intrare liberă pentru o serie de evenimente care vor avea loc cu ocazia Global Wellness Day: testare de terapii, cursuri deschise de yoga, dans sau fitness, workshop-uri de nutriție, aromoterapie s.a.m.d.

manifestglobalwellnessday

Deși în 2015 a avut loc abia prima ediție Global Wellness Day în România, centrele spa din toată țara au fost extrem de receptive la sărbătorirea evenimentului.

Ce beneficii aduce implicarea în Global Wellness Day?

Vizibilitatea. A fi partener la Global Wellness Day asigură unui centru spa/hotel/restaurant o vizibilitate extrem de ridicată în fața mai mult tipuri de public: general, avizat și de nișă. De asemenea, informările și materialele GWD prezintă un potențial foarte mare de viralizare în Social Media. “Vom mediatiza centrele spa în toate comunicatele de presă, postările din rețelele de socializare, dar și în cadrul flyerelor care care vor fi distribuite în marile companii partenere”, spun organizatorii. 

O ocazie unică. Fiecare centru spa are șansa de a susține voluntar o viață mai sănătoasă. Prin Global Wellness Day, importanța stării de bine va fi percepută și de către persoanele cărora până acum nu le erau clare beneficiile și principiile unor concepte precum well beingul, prevenția sau sănătatea abordată holistic.

Poziționarea și reputația. Asocierea cu Global Wellness Day asigură o poziționare avantajoasă, specifică “noii generații” și întărește ideea potrivit căreia centrul spa pe care îl reprezentați susține sănătatea și starea de bine. în plus, în spatele GWD stă o cauză socială colectivă și foarte puternică – lupta pentru wellness într-o lume agresată de stres și emoții negative.

Centrele spa, hotelurile sau restaurantele interesate să adere la acest eveniment pot trimite un email către Ioana Marian, noua ambasadoare Global Wellness Day în Romania (ioana.marian@desprespa.ro).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302