Peste 2,2 milioane de turiști străini s-au cazat anul trecut în hoteluri și pensiuni

Peste 2,2 milioane de turiști străini s-au cazat anul trecut în hoteluri și pensiuni
person Horeca
access_time_filled

clientihoteluriNumărul de turiști străini cazați anul trecut în structurile de cazare turistică colective a fost de 2,231 milioane, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 5634,5 milioane lei, a anunțat joi, Institutul Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în anul 2015 l‐a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (55,9% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 59,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (44,1% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu‐se călătoriile pentru vacanțe (62%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,4% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 35,4%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 61% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 52,1% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

graficcheltuielituristice2

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 49% și‐au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 28,7% și‐au organizat singuri sejurul.

 

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (77,8% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 12,5%, urmate de autocare și autobuze cu 8,7%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1%.

Sursă foto: www.evollution.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302