Cheful David Contant pleacă definitiv din România

Cheful David Contant pleacă definitiv din România
person Horeca
access_time_filled

David Contant, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați chefs din București, pleacă definitiv din România dupa aproape 6 ani în care a lucrat aici neîntrerupt, potrivit restograf.ro.
„Dificultățile de aprovizionare constantă cu produsele de calitate cu care era obișnuit să lucreze în restaurantele gastronomice în care s-a format și și-a câștigat reputația, dar și locația nepotrivită pentru un asemenea restaurant, l-au făcut pe David Contant să renunțe și să decidă să părăsească definitiv România, după ce nu a reușit să asigure profitabilitatea necesară continuării activității”, se arată pe site-ul Restograf.

davidcontant1

Francez, în vârstă de 44 de ani, David Contant a început o carieră de succes în gastronomia fină (haute cuisine) franțuzească, ajungând până la nivelul de sous-chef în restaurantul de 3 stele Michelin al lui Georges Blanc, al cărui adjunct a fost.
După restaurantul lui Georges Blanc, David Contant a lucrat în alt restaurant de 3* Michelin în America de Sud, după care a fost recrutat ca chef al nou-creatului, în 2006, restaurant Heritage.
După plecarea de la Heritage a lucrat o vreme pentru fiul lui Adrian Năstase, la restaurantul lui Maison de Karin de la Moxa, până cand a fost deschis Bonton Palace, în Herastrau, unde a lucrat pentru câteva luni, pregătind lansarea și arhitectura culinară a stabilimentului. David Contant a mai lucrat pentru scurt timp și pentru George Copos, ca chef al restaurantelor de la hotelul său Crowne Plaza, dupa care și-a deschis propriul restaurant, Bistrot David Contant, pe strada Mihai Eminescu, aproape de intersecția cu strada Polonă, din București.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302