Conferinţa Hotelieră şi de Turism Transilvania 2011

Conferinţa Hotelieră şi de Turism Transilvania 2011
person Horeca
access_time_filled

A treia ediție a Conferinței Hoteliere și de Turism din Transilvania se va desfășura în perioada 8-9 iunie 2011, la Brașov. Evenimentul se adresează profesioniștilor din industria ospitalității și turismului, și este organizat de Consiliul Județean Brașov și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT).
afisbvPreședintele APDT, Christian Macedonschi a declarat că prin organizarea acestui eveniment încearcă să aducă în România, respectiv la Brașov, oameni cu experiență vastă, care să ajute operatorii din turism și gastronomia românească să-și perfecționeze serviciile. Totul în contextul unor cerințe și așteptări din ce în ce mai pretențioase venite din partea industriei turismului internațional.
Printre cele mai importante teme care vor fi dezbătute în acest an, la Brașov, se numără și metodele de îmbunătățire a serviciilor din domeniul hotelier și al ospitalității. Participanții vor dezbate și importanța „Calității continue în formarea profesională” și vor încerca să identifice cele mai bune „Sisteme de E-Marketing și E-Booking integrate – Cheia succesului în promovarea și vânzarea unităților de cazare”, în baza experienței unor specialiști invitați din Germania, Austria, Spania și România.
Alte teme abordate în cadrul conferinței sunt „Cardul turistic Brașov” prezentat de APDT alături de modelul spaniol „Gijon card” – invitați speciali din regiunea Gijon – Spania. Cei prezenți vor primi și o serie de informații despre Clusterele Turistice care reprezintă un plus de valoare pentru industria turistică românească.
În acest an, organizatorii au ales o locație spectaculoasă. Ei au decis ca, gazda conferinței care va începe în 8 iunie să fie Salonul Medieval, din cadrul restaurantului Cetatea Brașovului, deoarece își propun să vină cu un concept inedit, pentru un eveniment care nu va însemna doar speech-uri și proiecții. „Anul acesta este marcat de 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile Transilvănene, de aceea tot ce vom organiza în acest an va purta o amprentă medievală, fapt ce se va regăsi în programul nostru de desfășurare a Conferinței. Locația aleasă este Cetatea Medievală Brașov, unde vom crea o piață medievală cu cavaleri, show de foc și meșteri care vor lucra în fața vizitatorilor. Dorim ca acest eveniment, dedicat turismului, sa fie mai mult decât discursuri și proiecții”, a declarat președintele APDT Brașov, Christian Macedonschi.
În cadrul evenimentului din 8 iunie vor fi montate standuri de prezentare pentru firme care doresc să își prezinte produsele la peste 150 de persoane. Participanții aparțin lanțurilor hoteliere și de restaurante, pensiunilor din zona Transilvaniei și cele aferente Bucureștiului. Este organizat și un „Mobile Cooking Show” – gătit în locații inedite, invitații fiind serviți din vesela specifică timpurilor medievale.
Conferinta Hotelieră și de Turism va continua în data de 9 iunie – zi denumită „Cluster Day” -, într-un cadru mai restrâns, la hotel Aro Palace unde se va constitui un workshop – Brașovul Turistic C.E.B. și Asociația Hotelierilor Brașoveni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302