Creative Experience, bucătăria unde tu eşti bucătar

Creative Experience, bucătăria unde tu eşti bucătar
person Horeca
access_time_filled

Bucătăria Creative Experience, a cărei lansare a fost anunțată încă din luna august, și-a deschis ieri porțile într-o veche casă din centrul Bucureștiului și își propune să aducă ceva nou pe lângă tradiționalele restaurante unde stai și aștepți să fii servit. Practic clienții localului se transformă în proprii bucătari sub îndrumarea unui bucătar profesionist care le împărtășește secrete de gastronomie și îi învață noi rețete.

ev2

Ideea a aparținut unei familii bucureștene care a trăit mai mulți ani în Olanda, unde astfel de locații erau des întâlnite: „Ideea a fost a familiei mele. Noi am locuit o vreme în Olanda și acolo astfel de activități de genul Creative Kitchen sunt foarte obișnuite. Lumea se duce acolo nu doar să învețe să gătească ci să se simtă bine în primul rând. fotooCred că era nevoie de o astfel de locație și pe piața din București, pentru că sunt mulți oameni care vor să facă și altceva decât să meargă într-un restaurant sau club. Satisfacția e mai mare atunci când te implici în ceea ce faci. Practic am creat o locație unde lumea să se simtă ca acasă. Și designul dacă observați e acela al unei case. Bucătarul nostru, Krishna Bohat, a fost ales tocmai în ideea de a face oamenii să se simtă confortabil, nu să se simtă prost dacă au tăiat greșit nu știu ce ingredient. Principalul lucru de care am ținut cont atunci când am ales bucătarul a fost, pe lângă să gătească bine, să fie o persoană socialbilă și să își dorească să împărtășească cât mai multe din cunoștințele sale. Ne-am dorit un bucătar care își dorește să socializeze cu alții”, ne-a povestit Oana Davidoglu, Managing Partner Creative Experience. 
Revenind la locația Creative Experience, pe lângă bucătăria propriu zisă mai există și un living, un bar și un dining bistro. Tot conceptul Creative Experience se bazează pe 4 tipuri de ateliere: Creative Kitchen, Creative Cocktail, Creative Nutrition și Creative Network. Conceptul noului local ar putea fi sintetizat astfel: „socializare prin gătit”. 
buc1La atelierul Creative Kitchen „te vei simți la fel de bine în bucătăria noastră ca și în a ta de acasă, pentru că am amenajat-o ca o bucătărie de casă, nu de restaurant, dar mare și încăpătoare pentru toți”. Ținând cont de valoarea tot mai mare acordată de oameni timpului, organizatorii au selectat pentru oaspeți rețete de preparare apetisante, cu durată de pregătire redusă. Atelierul se desfășoară fie la pauza de prânz, în intervalul orar 12.00-14.00, fie seara sau sâmbăta începând cu ora 18.30. Totul se desfășoară pe bază de programare.
Principale beneficii spun reprezentanții localului sunt acelea că produsele sunt mereu proaspete, rețetele propuse au durată de preparare redusă, clienții știu exact ce conține o mâncare, învață cum se prepară și pleacă acasă cu un bagaj de cunoștințe.
Atelierul „Creative Cocktail” îți oferă ocazia să fii gazda la petreceri și evenimente create special după dorințele tale, „cu bucate pregătite de noi sau de tine sub îndrumarea noastră, avându-i pe invitații tăi ca spectatori impresionați sau ajutoare de nădejde”, potrivit organizatorilor. Și pentru ca invitații să se simtă ca acasă au la dispoziție un living, un bar, un dining bistro și o bucătărie încăpătoare.
În cadrul atelierului Creative Nutrition oaspeții pot învăța, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 la ora 13.00, să pregătească un meniu cu valoare nutritivă adecvat. „Avem o parte teoretică, iar apoi gătim rețete sănătoase. De exemplu tema din luna octombrie este cum să folosim culorile ca să creăm o masă nutritivă. Vrem să atingem și targetul de mămici”, ne-a mai declarat Oana Davidoglu. 
O dată ce vei încerca această experiență creativă, vei dori cu siguranță să revii, spun organizatorii. Aici intervine partea de Creative Network „Cu Creative Network socializarea continuă. Ne vedem pe Facebook si pe www.creative-experience.ro”. Aici puteți vedea și tarifele care, credem noi, sunt destul de piperate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302