Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a trecut în subordinea MDRT

Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a trecut în subordinea MDRT
person Horeca
access_time_filled

200x150_lucraricadastruGuvernul României a aprobat în ședința din 28 septembrie 2011, trecerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Prin preluarea ANCPI de către MDRT se va realiza unificarea practicilor, interoperabilitatea datelor, partajarea și standardizarea lor, astfel încât să poată fi îndeplinite atât atribuțiile și responsabilitățile MDRT în domeniul dezvoltării regionale, cât și cele ale autorităților locale legate de buna administrare a terenurilor. Activitățile MDRT și ANCPI sunt interdependente în ceea ce privește rezolvarea aspectelor legate de dezvoltarea teritorială.

House
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului intenționează realizarea unui cadastru general, pentru care se caută în prezent surse de finanțare, care să susțină politici integrate în domeniul administrării terenului. Prin această măsură, PUZ-urile și PUG-urile se vor realiza pe harta cadastrală a ANCPI, iar toate informațiile legate de aceste planuri vor fi integrate la nivel național, într-o bază de date. În prezent, lipsa cadastrului general împiedică buna administare a terenurilor, având implicații în creșterea economică, protejarea mediului și realizarea programelor de dezvoltare pe termen mediu și lung, se precizează în comunicatul emis de MDRT.

ANCPI s-a aflat anterior în subordinea Ministerului Administrației și Internelor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302