De la 1 ianuarie, Roma a introdus o noua taxa hoteliera

De la 1 ianuarie, Roma a introdus o noua taxa hoteliera
person Horeca
access_time_filled

De la 1 ianuarie, Roma a introdus o noua taxa hoteliera

2011My-hotel-in-rome

Vizitatorii orasului istoric Roma sunt vizati sa plateasca o noua taxa turistica in acest an pentru ca municipalitatea a impus inca o taxa pentru cazarile la hotel. De la 1 ianuarie 2011 fiecare turist care va vizita orasul trebuie sa plateasca o taxa pe noapte pentru primele zece nopti petrecute in Roma.

2011 hotel Rome

Oaspetilor hotelurilor clasificate intre una si trei stele li se cere sa contribuie cu 2 euro pe noapte, iar cei care sunt cazati la hoteluri de 4 si 5 stele vor plati 3 euro pe noapte. Taxa va fi colectata la sfarsitul vizitei in oras.Fondurile obtinute vor fi utilizate de autoritatile locale pentru organizarea si dezvoltarea serviciilor urbane. Autoritatile se asteapta sa asigure standardul de sedere in Roma al turistilor, considerat a fi eficient si de cea mai buna calitate.

2011Colloseum-Roma

Turistii tineri care se vor caza la hosteluri sunt exceptati de la plata taxei. Cu toate acestea, cei care vor sta in zone de camping din interiorul orasului vor plati 1 euro pentru maxim cinci zile. Cazarea in localuri de tip Bed & Breakfast si pensiuni va fi taxata cu 2 euro pentru maxim zece zile. Taxa se percepe si celor care au rezervat sau au platit excursia prin intermediul unei agentii de turism sau tour operator, prin prezentarea la receptia unitatii de cazare a voucherului de calatorie.

2011rome pic.4

Tot in Europa, de la 1 ianuarie, World Mobi si-a lansat noul ghid turistic al Romei. World Mobi ofera cea mai compresive ghiduri de calatorie mobile, acoperind peste 800 de orase din 200 de tari. Fiecare oras are propria identitate mobila printr-un domeniu online dedicat, precum rome.city.mobi. Aceste website-uri include informatii despre oferte de cazare, restaurante, atractii, divertisment, viata de noapte, shopping si transport. Ghidurile World.Mobi include reviewurile utilizatorilor si aplicatii de calatorie precum ghid de traducere, convertor de valuta, stiri si prognoza meteo locala.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302