Distilleria Bottega a stabilit un nou record mondial

Distilleria Bottega a stabilit un nou record mondial
person Horeca
access_time_filled

Â

Distilleria Bottega a stabilit un nou record mondial

Producatorul Italian de lichioruri, Distilleria Bottega a stabilit un nou Guinness World Record pentru cea mai mare sticla de grappa din lume, Grappa este un lichior din tescovina (boasca sau prastina in limbaj traditional) de struguri, cu un continut de alcool intre 35 si 60%. Sticla produsa de artizanii de la Distilleria Bottega are 1,86 metri inaltime si contine 138 de litri de prosecco grappa. Reprezentantii Guinness World Records au masurat sticla si au fost martorii umplerii acesteia cu lichior in regiunea Sant’Artemio Park din Treviso, in prezenta a 6.000 de participanti. Pregatirea sticlei a durat 8 luni, 200 de ore de munca si maiestria a sase artizani ai sticlei venetieni. Presedintele Distilleria Bottega, Sandro Bottega a dedicat sticla cu diametrul de 25 cm, circumferinta de 110 cm si 5 cm grosime, Provinciei Treviso pentru a promova cultura culinara a regiunii.

bottega_guiness_record

Situata in Bibano, la 40 de km de nordul Venetiei, in regiunea Prosecco, Distilleria Bottega este recunoscuta pentru productia de grappa, lichioruri si vinuri castigatoare a multor premii, din 1970 pana in prezent. Procesele de productie a vinului si de distilare se fac ecologic. Distilleria Bottega vinde produsele sale in 110 tari si produce 6 milioane de sticle pe an, iar recipientele sale din sticla Murano sunt confectionate manual conform traditiei venetiene. Brandul de grappa Alexander se distribuie in intreaga lume si a castigat multe distinctii pentru design.

Â

Sursa: Moodie Report

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302