Vinurile romanesti au fost vedetele targului Goodwine

Vinurile romanesti au fost vedetele targului Goodwine
person Horeca
access_time_filled

Vinurile romanesti au fost vedetele targului Goodwine

Editia de vara a salonului de vinuri Goodwine Brasov 2010 tocmai s-a incheiat. Organizatorii ne-au comunicat faptul ca targul a inregistrat sub 1.000 de vizitatori, in parte din cauza caldurii excesive din perioada desfasurarii evenimentului si poate pentru ca pe 11 iunie a inceput Campionatul Mondial de Fotbal. in cadrul evenimentului, au fost prezentate peste 200 de vinuri, dintre care 20 de sortimente au fost lansate la acest targ. Vinuri oltenesti, moldovenesti romanesti si din Republica Moldova, colectii din podgoriile dunarene au fost vedetele acestei editii. Crama Oprisor a lansat gama La Cetate Miracol, vinuri maturate la barrique, specifice zonei Oprisor, destinate magazinelor de specialitate si industriei ospitalitatii. Crama Girboiu a lansat Livia Roze, editie limitata de 10.000 de sticle, un vin desert, demidulce realizat din Merlot, productie 2009. Vinarte a lansat trei sortimente de vin, Castel Starmina Roze 2009, Castel Starmina Tamaioasa Romaneasca 2009 si Starmina Negru de Dragasani 2008. Cramele Recas a prezentat peste 30 de sortimente de vinuri din gamele Bag in Box, Schwaben Wein, Castle Rock, V+Drinks, Cocosul si La Putere. Printre expozantii de la targ s-au aflat: S.E.R.V.E Ceptura, Domeniile Ostrov, Cramele Rotenberg, Domeniile Samburesti cu vinul Chateau Valvis, Top Premium pentru sectorul HoReCa, Vie-Vin Vanju Mare, Budureasca, Elite Wine, Garling Collection, UCIR cu vinuri de import Spania.
goodwine1

Pe parcursul celor trei zile ale salonului de vinuri de la Brasov au avut loc degustari de vinuri si show-uri gastronomice pregatite de bucatarii a doua resturante, unul din Brasov si celalalt din Poiana Brasov. Presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, Doru Dumitrescu, a facut degustari culinar-oenologice si a explicat asocierea preparatelor cu vinurile selectionate dintre cele prezente la standuri. Editia de toamna a Targului International de Vinuri va fi organizata in Bucuresti in perioada 26-28 noiembrie 2010.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302