Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2010”

Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2010”
person Horeca
access_time_filled

Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2010

afis bachus

In perioada 22-24 octombrie 2010 se va desfasura la Focsani Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2010. Ajuns la cea de-a XVIII-a editie, festivalul, organizat de Consiliul Judetean Vrancea, se va desfasura in Piata Garii din municipiul Focsani si va pune accent indeosebi pe traditia producerii vinurilor de renume din judetul Vrancea, cunoscute in lume ca fiind vinuri 100% naturale, biologice. La eveniment sunt asteptati proprietari de restaurante si hoteluri, atat din Romania, cat si din strainatate, societati comerciale si retalieri din domeniu, reprezentanti ai marilor centre comerciale, importatori.

dopuri

in calitate de organizator al acestei manifestari „Consiliul Judetean Vrancea doreste sa fie un liant intre producatorii de vinuri din judetul Vrancea si comerciantii de bauturi din tara, dar si din tarile membre ale Uniunii Europene, din China, Federatia Rusa, Bielorus, Ucraina, SUA, Canada si Turcia, se arata in comunicatul de presa emis de Consiliul Judetean Vrancea.

bachus vinuri

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan a declarat ca isi doreste ca beneficiarii principali ai festivalului sa fie podgorenii vranceni care astfel au o sansa in plus de a initia contacte economice cu oameni de afaceri din Romania si din strainatate. „Datorita situatiei economice dificile am decis ca in acest an sa nu ne limitam doar la celebrarea vinului, ci sa identificam o solutie pentru a-i ajuta pe podgoreni sa-si vanda efectiv vinul, sa le facem si sa ne facem publicitate. Sa ne facem Vrancea cunoscuta.

vin121

in acest sens, organizatorii festivalului s-au axat pe doua piete. „Pentru piata interna, am luat legatura cu patroni de restaurante din Bucuresti, Constanta, Brasov, Pitesti, cu societati comerciale si retaileri din domeniu, dar si cu reprezentanti ai marilor lanturi hoteliere, pentru a le spune ca Vrancea are un festival de profil, si ca prin intermediul acestuia au posibilitatea sa ne cunoasca, sa cunoasca vinuri bune, direct la sursa, intr-un cadru organizat. Pentru piata externa, am apelat la ambasadele Romaniei si la atasatii economici, si astfel, am identificat si invitat aproximativ 200 de persoane cu care ne aflam in contact si in plin proces de confirmare pentru participarea la Bachus 2010. Acesti invitati sunt retaileri, patroni de restaurante si hoteluri, mari centre comerciale, importatori. Asadar, noi am facut tot posibilul sa aducem aici pe cei care pot aprecia si cumpara vinurile vrancene si nu numai, a mai declarat Marian Oprisan.

O noutate a editiei de anul acesta a Festivalului International al Viei si Vinului „Bachus 2010” este organizarea Concursului de Vinuri „Bachus 2010, destinat numai micilor producatori din Vrancea, organizat sub patronajul Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302