Campionatele regionale de barista la Romhotel 2010

Campionatele regionale de barista la Romhotel 2010
person Horeca
access_time_filled

Campionatele regionale de barista la Romhotel 2010

barista1

In perioada 21 si 24 octombrie are loc cel de-al treilea Campionat Regional de Barista, pe zona Bucuresti, la Romhotel in Pavilionul 15. in zilele de joi si vineri, de la orele 10.00 pana la orele 18.00 vor avea loc work-shop-uri despre cafea, antrenamente, degustari de cafea, sambata de la ora 10.00 la 18.00 se va desfasura competitia WBC, iar duminica de la ora 10.00 pana la ora 16.00 vor avea loc competitiile de Latte Art si Irish Coffee. Evenimentele pot fi vizionate de publicul vizitator la standul Scae Romania.

latte-art

Competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). in cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute.

Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele celor doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi cu lapte, cafea si alcool in 8 minute. Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

irish-coffee

La asta se rezuma Campionatele Regionale de Barista: la cafea cu dragoste. Scopul: gasirea celor mai buni baristi si unirea unei comunitati de mult existente. Baristii sunt asteptati sa participe, demonstrandu-si indemanarea in arta prepararii cafelei. Iar iubitori de cafea sunt invitati sa urmareasca povestile lor despre cafea. Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.

Mai multe detalii se gasesc pe: www.scaeromania.eu

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302