Finala Campionatelor regionale de barista, la start

Finala Campionatelor regionale de barista, la start
person Horeca
access_time_filled

Finala Campionatelor regionale de barista, la start

barista_competition

Campionatul național de barista se va desfășura în perioada 30 martie – 1 aprilie 2011, la Capital Plaza, București, locul în care acest eveniment a avut loc și anul trecut. Pentru etapa națională s-au calificat ocupanții primelor trei locuri din fiecare campionat regional. Așa cum s-a întâmplat la competițiile regionale de barista organizate până acum (Iași, Constanța, București, Brașov, Cluj, Timișoara și Craiova) și finala competiției naționale de barista va fi împărțită în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art și Coffee in Good Spirits (Irish Coffee).

SCAE_Campionat national

În cadrul primei probe, concurenții vor trebui să prepare 4 espresso, 4 cappuccino și 4 băuturi, semnătura personală, în 15 minute.

Cea de-a doua probă constă în prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen și două băuturi, semnătură personală, cu desen (desenele celor două băuturi trebuie să fie identice), în 8 minute.

La cea de-a treia probă se caută cei mai buni preparatori de Irish Coffee, probă la care concurenții trebuie să realizeze două băuturi calde, făcute din whisky, zahăr, cafea și frișcă (nu sunt permise alte ingrediente) și două băuturi reci, semnătură personală, din cafea și alcool și orice alt ingredient se dorește.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302