Se inaugurează noul terminal de la Aeroportul Otopeni

Se inaugurează noul terminal de la Aeroportul Otopeni
person Horeca
access_time_filled

Se inaugurează noul terminal de la Aeroportul Otopeni

Otopeni nou

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) inaugurează azi un nou terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni). În urma unei investiții de 60 de milioane de euro, terminalul are o suprafață de 16.600 metri pătrați și 24 de porți de îmbarcare față de 9 câte existau înainte de începerea lucrărilor. Pasagerii au la dispozitie facilitati performante și servicii la o clasă superioară, susținute de o tehnologie de vârf și integrate într-un design modern și expresiv, se arată în comunicatul CNAB. Noul terminal este prevăzut cu 104 ghișee check-in, adică dublu față de câte avea aeroportul. La parter va fi zona food cu restaurante cu mâncare românească, La Sarmale și asiatică, Asia, iar la etaj este zona de baruri. Terminalul va avea în zona „no man’s land” lounge-uri în care pasagerii se pot relaxa.

Otopeni terminal

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde și cerințelor impuse de aderarea României la spațiul Schengen, iar numărul pasarelelor de îmbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14 unități. Finanțarea a fost asigurată din sursele proprii ale CNAB și din credite interne, rambursate de companie, a anunțat compania. Noul terminal face parte din faza a III-a a programului de modernizare a aeroportului, care la finalizare va crește numărul pasagerilor de la 4,5 milioane în prezent la 6 milioane pasageri pe an.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302