Ghidul Michelin Marea Britanie si Irlanda aniverseaza 100 de ani

Ghidul Michelin Marea Britanie si Irlanda aniverseaza 100 de ani
person Horeca
access_time_filled

Ghidul Michelin Marea Britanie si Irlanda aniverseaza 100 de ani

Editia 2011 a ghidului rosu pentru Marea Britanie si Irlanda este una foarte speciala, deoarece marcheaza aniversarea a 100 de ani de prezenta pe piata engleza. Pentru a marca evenimentul, fiecare ghid este insotit de o brosura ce povesteste istoria glorioasa a acestui ghid.

Britain Michelin Guide

Ghidul este disponibil in librariile britanice din data de 18 ianuarie, la pretul de 15,99 lire sterline (18.99 € in Irlanda) si incepand cu 1 februarie se va gasi si in Franta.

Primul Ghid Michelin pentru Insulele Britanice a fost publicat in 1911, cu scopul de a ajuta automobilistii in planificarea calatoriilor. Ghidul avea culoarea albastru inchis si cuprindea informatii variate de la calitatea drumurilor si la cum se schimba o anvelopa, pana la detalii cu privire la hoteluri si ateliere de reparatii in cazul defectiunilor. Ghidul a fost publicat in aceasta varianta de cinci ori, cu o pauza cauzata de Primului Razboi Mondial, apoi publicarea a fost reluata in 1922 si a continuat pana in 1930.

GuideMichelin

Actualul Ghid Rosu Michelin Marea Britanie si Irlanda  a fost relansat in 1974 si de atunci apare in fiecare an. in 2011, ghidul continua sa raspunda nevoilor cititorilor sai. El recomanda o selectie cuprinzatoare si diversa de hoteluri, pensiuni, restaurante si pub-uri din toate categoriile de preturi si din toate zonele din Marea Britanie si Irlanda. Daca varianta 1911 a Ghidului evidentia facilitati cum ar fi incalzirea centrala sau lumina electrica, acum, in 2011, va evidentia restaurante cu o bucatarie deosebita sau cu o lista de vinuri exceptionala in toate categoriile de pret.

Comentand Ghidul Rosu 2011, noul Redactor sef Rebecca Burr a declarat: „Aceasta editie centenara subliniaza puterea cea mai mare a Marii Britanii, si anume mare diversitate si varietate a restaurantelor sale. Å¢ara dispune de toate tipurile de restaurante si toate tipurile de bucatarie, iar apetitul publicului nu da semne de atenuare. „

„Fara nici o indoiala, 2010 a fost un an dificil; totusi, hotelurile si restaurantele cu un raport bun calitate- pret, indiferent de pret, au fost cele mai in masura sa faca fata provocarilor. Anul acesta avem 12 noi restaurante cu o stea, precum si 26 de noi  „Bib Gourmand”, pe care clientii le apreciaza in mod special pentru preturile lor moderate.”

michelin

De notat ca editia 2011 a Ghidului include si 2 noi restaurante de 2 stele, dintre care unul are un bucatar sef femeie din Franta, H©l¨ne Darroze la Connaught din Londra, iar celalalt un bucatar tipic englez, Nathan Outlaw in Rock, Cornwall. Lista noilor restaurante cu o stea include Pony & Trap in Chew Magna, dovedind ca unele dintre cele mai bune bucatarii pot fi gasite si in pub-uri englezesti.

Londra continua sa se mandereasca cu o lista bogata de restaurante: printre localurile care au primit stele amintim Cafeneaua Viajante and Petersham Nurseries, a carei locatie bucolica este in contrast cu ambianta pretentioasa de la Galvin La Chapelle, un alt restaurant distins cu o stea Michelin.

Tot pe 1 ianuarie a aparut si Ghidul Rosu Michelin London 2011. Acest ghid ofera mai multe detalii despre restaurantele londoneze, cu mai multe fotografii si informatii despre localurile distinse cu sele Michelin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302