Vinul inseamna cultura

Vinul inseamna cultura
person Horeca
access_time_filled

Vinul inseamna cultura

Faptul ca vinul inseamna cultura, a fost dovedit inca o data, aseara, in cadrul unui amplu eveniment organizat de Vinarte, in colaborare cu Casa de Licitatii Goldart, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti. Este vorda despre un eveniment inedit si anume o licitatie de vinuri organizata in paralel cu o licitatie de picturi faimoase, prima licitatie din acest an a Casei Goldart.

merlot-prince-matei1-456x1024

Evenimentul a fost deschis de catre somelierul Laurentiu Achim Avram, vicepresedintele Federatiei Somelierilor din Romania, care a invitat publicul sa deguste vinurile de la Vinarte si i-a initiat in tainele degustarii vinului. „Se spune ca vinul e cultura. Faptul ca ambele organizatii Goldart si Vinarte contin cuvantul arta, nu este intamplator. Ce poate fi mai frumos decat o impletire a vinului cu arta. De fapt vinul inseamna arta”, a declarat somelierul Laurentiu Achim. Vinurile aduse spre degustare au fost Merlot Prince Matei, Merlot Prince Mircea si Sauvignon blanc Cuvee D’Excellence.

achim1

in fata unui public numeros, au fost licitate 10 sticle (0,75 l) de Merlot Prince Matei 2001, la pretul de pornire de 100 euro pe sticla. in cadrul licitatiei de pictura au fost vandute lucrari de Petre Iorgulescu, Vasile Popescu, Samuel Muzner, Jean Cheller, Lucia Dem Balacescu, Michaela Eleutheriade, Octav Bancila, Nicolae Darascu sau Horia Bernea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302