Grupul Marriott in top 12 cele mai verzi companii

Grupul Marriott in top 12 cele mai verzi companii
person Horeca
access_time_filled

Grupul Marriott in top 12 cele mai verzi companii

Marriott International se afla pe pozitia 12 in topul realizat de publicatia Computerworld „‘Top 12 Green IT Companies” si este singura companie din sectorul hotelier care a ajuns pe lista revistei.

marriott-green

Computerworld a recunoscut eforturile sutinute ale Marriott de implementare a metodelor inovative de a face operatiunile bazate pe tehnologie mai eficiente din punct de vedere energetic si mai putin poluante.
O masura ecologica de eficientizare a consumului de energie o constituie sistemul de racire al centrului de date si camera serverelor  si imbunatatirea managementului temperaturii, care a permis o crestere de la 5 la 7 grade. Aceste schimbari au determinat reducerea consumului de apa cu aproximativ 58% din 2007 pana in prezent. De asemenea este mentionata si folosirea extinsa de catre Grupul Marriott a virtualizarii serverelor, managementul energiei computerelor de tip desktop si reciclarea dispozitivelor si componentelor IT.

marriott rooms

„Aceasta distinctie ilustreaza angajamentul nostrum continuu de a aplica tehnologia in modalitati noi si inovative in efortul de a reduce consumul de energie”, a declarat Carl Wilson, vicepresedinte executiv si CIO la Marriott International.
in peste 20 de ani de experienta in conservarea energiei, Marriott este decis sa protejeze mediul inconjurator. Strategia companiei  „Spirit To Preserve” urmareste sa:

  • Ecologizeze lantul de distributie si aprovizionare in valoare de 10 miliarde de dolari,
  • Reduca consumul de energie si apa cu 25% pe camera pana in 2017,
  • Extinda portufoliul de hoteluri si proprietati verzi, inclusiv certificare 300 LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) a hotelurilor pana in 2015,
  • Educe si sa inspire angajatii si clientii sa sustina protejarea mediului inconjurator,
  • Investeasca in proiecte inovatoare de conservare la scara larga in intreaga lume.

Marriott Marque (green)

Marriott a fost recunoscut ca lider in ecologie din industria hoteliera, de catre alte grupuri, printer care Ceres, o alianta a investitorilor si ecologistilor, organizatia non-profit ClimateCounts.org si publicatia Travel + Leisure. Agentia de Protectie a Mediului a Statelor Unite a acordat grupului Marriott premiul  Sustained Excellence pentru al treilea an consecutiv si a acordat eticheta ENERGY STAR unui numar de 323 de hoteluri Marriott, mai multe decat oricarei alte companii hoteliere.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302