Guvernul a aprobat vânzarea a 20% din acţiunile Tarom

Guvernul a aprobat vânzarea a 20% din acţiunile Tarom
person Horeca
access_time_filled

Guvernul României a adoptat în ședința din 24 august 2011 Strategia de privatizare a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române Tarom, prin vânzarea unui pachet de acțiuni reprezentând 20% din capitalul social al societății, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Guvern.

tarom4

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a fost mandatat să întreprindă măsurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Societății și vânzarea pachetului de acțiuni prin metoda ofertei publice secundare inițiale (IPO) la Bursa de Valori București.
Decizia privind momentul vânzării pachetului de acțiuni va fi luată de Executiv.
Guvernul a anunțat în primăvara acestui an că a renunțat la ideea privatizării Tarom și că va fi vândut doar un pachet minoritar.
tarom3Tarom a acumulat în ultimii 2 ani pierderi de peste 130 de milioane de euro, deși a transportat mai mulți pasageri și a avut venituri în creștere.
Anul trecut părea unul optimist pentru Tarom: veniturile companiei au urcat cu 15% și au ajuns la 306 milioane de euro. Numărul pasagerilor transportați a urcat cu 23.6% până la 2.19 milioane de pasageri. Indicatorii pozitivi de pe bilanț sunt puși în umbră de o singură cifră, cea care indică pierderile companiei: pentru anul 2010 pierderea a fost de 79.97 milioane de euro, potrivit gandul.info, în creștere cu 41.6% față de anul precedent.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302