Hercesa a dezvelit noua faţadă a vechiului hotel Cişmigiu

Hercesa a dezvelit noua faţadă a vechiului hotel Cişmigiu
person Horeca
access_time_filled

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa a dezvelit ieri fațada renovată a fostului hotel Cișmigiu de pe Bulevardul Regina Elisabeta din București. Dezvelirea imobilului marchează 100 de ani de la inaugurarea inițiala din 1912. Primul chiriaș al clădirii monument este Institutul Cervantes, care preluat deja o parte din parter, întreg mezaninul și parte din etajul 1. Potrivit reprezentanților Hercesa, mai sunt disponibile două spații comerciale, la parter și aproximativ 600 de metri pătrați de open space pentru birouri, la etajul 1.
Pentru aceste spații comerciale, Hercesa este în discuții avansate cu companii interesate să readucă la viață faimoasa berărie Gambrinus, exact în spațiul în care își aștepta clienții odinioară, dar și cu un cunoscut brand de cafenele dornic să deschidă o nouă locație în clădirea Cișmigiu.

fatada

Discuții sunt și pentru a deschide o sucursală de bancă, o farmacie sau chiar o librărie, un spațiu dedicat cărții care ar putea completa unitatea proiectului și sinergia pe care Hercesa dorește să o creeze împreună cu Institutul Cervantes.
„Suntem în discuții avansate cu mai mulți retaileri de renume care își doresc să deschidă noi locații în clădirea Cișmigiu, dar se vor alege acele destinații care vor aduce un plus de valoare clădirii”, afirmă reprezentanții Hercesa.
Lucrările de construcție la clădirea Cișmigiu au început în urmă cu trei ani, în septembrie 2009 și ajung la o valoare totală de aproximativ 15 milioane euro. Suprafața totală construită este de 9.790 mp, fiind un proiect mixt ce cuprinde spații comerciale la parterul clădirii, spații pentru birouri la mezanin și etajul 1 și un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele 2, 3, 4 și 5.

hercesa5

Suntem mândri că am ajuns în sfârșit la finalul lucrărilor, care nu au fost deloc ușoare. A trebuit să soluționăm multe probleme de ordin tehnic, având în vedere că nu este vorba de consolidarea unei clădiri, ci de o construcție complet nouă care păstrează aceeași fațadă istorică. Fiind o construcție nouă, aceasta beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniul construcțiilor și instalațiilor și respectă toate prevederile normativelor în vigoare. În plus, clădirea dispune și de o parcare subterană cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obține în cazul unei consolidări. Clădirea Cișmigiu este bijuteria companiei Hercesa în Romania; este un proiect foarte drag nouă, nu doar pentru ca este prima noastră achiziție în România ci și datorită valorii ei arhitecturale în peisajul bucureștean”, a declarat directorul general al Hercesa Internacional în Romania și Bulgaria, Mauricio Mesa Gomez.

Sursa: media.imopedia.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302