HoReCa, în topul sectoarelor cu cel mai ridicat nivel al insolvențelor deschise în S1

HoReCa, în topul sectoarelor cu cel mai ridicat nivel al insolvențelor deschise în S1
person Horeca
access_time_filled

insolventeS12013Peste 12.700 de companii românești au intrat în insolvență în primele 6 luni ale anului 2013, în scădere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat Coface România.

„După 5 ani de creștere continuă a numărului de insolvențe nou deschise, auspiciile anului 2013 ne prezintă o creștere a insolvențelor companiilor medii și mari, în timp ce numărul celor nou deschise pentru anul curent continuă să scadă”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, reprezentanții Coface România subliniază că „Scăderea numerică a insolvențelor nou deschise pe parcursul anului 2013 devine relevantă doar statistic, în condițiile în care principalul motiv de îngrijorare îl reprezintă intrarea în insolvență a unui număr record de companii medii și mari, acestea din urmă putând propaga un efect negativ în economie mult mai rapid și greu de înlocuit”.

Construcțiile, HoReCa și Transporturile – cele mai afectate sectoare de activitate raportat la numărul firmelor active

Primele zece sectoare care înregistrează cel mai mare număr al firmelor aflate în insolvență rămân neschimbate, pentru al treilea an consecutiv, singurele modificări fiind la nivel de ordine în cadrul topului, dar cu variații de una, maxim două poziții.

Construcțiile, HoReCa și Transporturile sunt sectoarele cu cel mai ridicat nivel al insolvențelor deschise în primul semestru al anului curent raportat la numărul firmelor active. De menționat că aceleași sectoare au fost incluse în top 5 sectoare cu cele mai ridicate valori pentru acest indicator și pentru anul 2012, ceea ce indică persistența unor probleme sistemice structurale, subliniază reprezentanții Coface România.

evolutieinsolvente

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302