Industria ospitalitatii, al cincilea angajator din economia britanica

Industria ospitalitatii, al cincilea angajator din economia britanica
person Horeca
access_time_filled

Industria ospitalitatii, al cincilea angajator din economia britanica

british catering

Potrivit noului raport din industria ospitalitatii din Marea Britanie aceasta ramura a economiei angajeaza direct 2,4 milioane de oameni si indirect 1,2 milioane. Acestea sunt rezultatele obtinute de raportul  „Contributia Economica a Industriei Ospitalitatii din Marea Britanie al Asociatiei Ospitalitatii Britanice realizat de Oxford Economics.

Conceput pentru a scoate in evidenta principalele directii ale industriei ospitalitatii raportul a aratat ca:

  • Numarul persoanelor angajate in industrie este mult mai mare decat se credea anterior, astfel concluzia a fost aceea ca sectorul ospitalitatii detine o cincime din totalul angajatilor din economia britanica, adica1 din 13 din totalul locurilor de munca.

british hos1

  • Industria angreneaza indirect inca 1,2 milioane de angajati, prin lanturile de furnizori.
  • Exista 400.000 de locuri de munca in sectorul hotelier si serviciile adiacente, 1,26 milioane in restaurante, 750.000 in catering si 20.000 in organizarea de evenimente, cifrele reprezinta estimari ale agentiilor de plasare a fortei de munca pe perioada determinant, deci cu caracter temporar.
  • Nucleul economiei ospitalitatii (definita ca hoteluri, restaurant si servicii conexe, catering si organizare evenimente) aduce economiei britanice 46 miliarde de lire sterline reprezentand salarii si profituri, contribuind astfel cu 34 miliarde de lire sterline la veniturile obtinute din taxe.

british hosbannerHome1

  • Exporturile estimate pentru industrie reprezinta 7,4 miliarde de lire sterline, adica 1,8% din castigurile inregistrate din totalul exporturilor.
  • in medie, 4,2% din totalul investitiilor realizate in economia britanica sunt facute de industria ospitalitatii, care reuseste sa sustina alte 61.000 de locuri de munca, 39.000 dintre acestea fiind fiind in constructii si activitati specifice.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302