Inspecția Muncii anunță controale pe litoral pentru depistarea muncii la negru

Inspecția Muncii anunță controale pe litoral pentru depistarea muncii la negru
person Horeca
access_time_filled

muncanegruInspecția Muncii lansează o campanie de control pe litoralul românesc, concentrată pe munca la negru și verificări în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspecția Muncii va desfășura în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2016 Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe litoralul românesc al Mării Negre”, se arată într-un comunicat.

Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă. O atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă.

Inspectorii de muncă din Inspecția Muncii împreună cu cei antifraudă din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos, gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.

Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul teritorial de muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și mai nou la gri, le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte.”, declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursă foto: www.fluidlondon.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302